Німецькі ЗМІ: «Твою ж мати! Гладбах захопив Донецьк!»

Sport.ua представляє огляд німецької преси після принизливої поразки «Шахтаря» від «Борусії»

Донецький «Шахтар» у домашньому матчі третього туру групового раунду Ліги чемпіонів на київському НСК «Олімпійському» зазнав принизливої ​​поразки від менхенгладбахської «Боруссії» з рахунком 0:6. Пропонуємо вашій увазі реакцію німецьких ЗМІ на такий несподіваний результат.

«Гладбах» забиває донецькому «Шахтарю» півдюжини голів. Завдяки вражаючій грі, «Боруссія Менхенгладбах» заслужено виграла у «Шахтаря» 6:0 і тим самим здобула свою першу перемогу в цьому сезоні Ліги чемпіонів», - зазначає видання Kicker.

«Жеребці в люті! Гладбах розібрав Донецьк!», - починає свій звітний матеріал про матч портал Sport.de. - Вихром атак, як за підручником, п'ята команда Бундесліги змела з поля одинадцять дуже відомих гравців донецького «Шахтаря» і відсвяткувала найбільшу перемогу після 7:0 над «Сараєво» в Лізі Європи шість років тому.

І хоча тренер донеччан Луїш Каштру після матчу з «Інтером» практично не змінив успішний стартовий склад, за винятком Тайсона, який зіграв свій 100-й матч в Лізі чемпіонів, знаменита команда, яка навіть обіграла «Реал Мадрид» 3:2, взагалі не увійшла в гру і була повалена раннім штурмом «Гладбаха».

Після двох вражаючих нічиїх з міланським «Інтером» і «Реалом», «Гладбахери» змогли взяти перші три очки і перехопити попереднє лідерство в групі B. Завдяки ідеальному атакуючому футболу і, ймовірно, найкращій грі у всьому сезоні, «Боруссія» тепер може навіть мріяти про наступний раунд. «Гладбах» став першою німецькою командою, яка виграла матч проти «Шахтаря» в Україні за 19 років.

А ось в іншому матеріалі, де зібрані найяскравіші реакції німецьких уболівальників, Sport.de не посоромився вжити матюк: «Твою ж мати! Що трапилося з Гладбахом?».

«Яка гра в Лізі чемпіонів! «Боруссія Менхенгладбах» блискучою грою буквально розібрала донецький «Шахтар» на всі частини і легко виграла груповий матч з рахунком 6:0 в 3-му турі. Вже до перерви було 4:0. Алассан Плеа вистрелив хет-триком. Завдяки перемозі «Гладбах» також виходить на перше місце в групі B, випереджаючи Донецьк, міланський «Інтер» і «Реал Мадрид», - радіє Sportbuzzer.de.

Видання Reviersport вирішило впустити всю красу моментів і коротко описало шість забитих м'ячів своєї команди:

«Боруссія» розпочала матч дуже цілеспрямовано, зробила ставку на напад і з самого початку не спала. Перша небезпечна атака на правому фланзі призвела до голу. Після пасу правого захисника Стефана Ляйтнера, Плеа відправив м'яч у сітку воріт з одинадцяти метрів точним ударом у лівий кут.

Крістоф Крамер відправив у ворота «гірників» другий м'яч ударом з 20-ти метрів, але був зарахований автогол, тому що, влучивши в Бондаря, м'яч неприємно зрикошетив для воротаря. Лише через вісім хвилин Плеа знову забив з 18-ти метрів у лівий кут, зробивши рахунок 3:0. Потім після подачі кутового перед перервою зумів відзначитися Бенсебайні. У другому таймі Штіндль показав себе у всій красі після помилки воротаря Анатолія Трубіна, а фінальним акордом став третій гол Алассана Плеа».

«Гладбах захопив Донецьк!» - говорить заголовок звіту видання Bild.

«Гладбах, це був вищий клас! «Боруссія» провела грандіозний матч в Лізі чемпіонів з донецьким «Шахтарем», вигравши з рахунком 6:0 у чемпіонів України, яким на внутрішній арені немає рівних з 2017 року. «Боруссія» захопила Донецьк!

Багато хто після жеребкування передбачав «Гладбаху» швидкий кінець, коли вони опинилися в одній групі з європейськими суперважковаговиками, мадридським «Реалом» і міланським «Інтером», а також українцями, які можуть похвалитися великим досвідом виступів на міжнародній арені. Але після двох нічиїх 2:2 з «Інтером» і «Реалом», «Боруссія» також показала вражаючу гру в Києві.

Цього достатньо, щоб остаточно здолати донецьке прокляття для німців: у одинадцяти іграх з «Шахтарем» тільки «Дортмунд» виграв кваліфікацію Ліги чемпіонів 2001 року. В інших випадках німецькі команди ніколи не йшли з українського поля переможцями.

До тих пір, поки Гладбах не проїхався по українцях...» - резюмує Bild.

Ну, а ми нагадаємо, що «Шахтар» продовжує боротьбу за єврокубкову весну. 25 листопада, після міжнародної паузи, команда Луїша Каштру зіграє з «жеребцями» в Менхендглабаху. І навіть мінімальна перемога дозволить чемпіону України обійти німецьку команду в турнірній таблиці після чотирьох турів. Так що, як то кажуть, «не поспішайте нас ховати».

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 травня 2024, 07:01 2

Френк Воррен пояснив, чому в Олександра не відберуть титул IBF

Коментарі