Італійські ЗМІ: «Несправедливо! Гіркий вечір для Інтера»

Sport.ua представляє огляд італійської преси після нічиєї «Шахтаря» з міланцями в ЛЧ (0:0)

У поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» в Києві зіграв внічию з міланським «Інтером» (0:0). Італійські ЗМІ приділили матчу чимало уваги.

«Дві поперечини і марнотратний Лаутаро: «Інтер» залишився без голів і втратив два очки», - говорить заголовок видання La Gazzetta dello Sport.

«В «Інтера» є велика проблема: команда добре грає, атакує і створює багато моментів, але забиває куди менше, ніж заслуговує. Звичайно, зараз «Інтер» не зміг би забити «Шахтарю» п'ять м'ячів, як в минулому серпні. Але «0» у графі «забиті м'ячі» - це несправедливо.

«Шахтар» був мало схожий на себе зразка минулого тижня, коли він обіграв мадридський «Реал». «Гірники» зосередилися на обороні і створювали мало моментів. Після цієї нічиєї завдання Конте вийти у наступний раунд стає ще більш складним. Вирішити долю міланського клубу можуть іспанці. Звичайно, це не найкращий «Реал» в історії, але попітніти з ним все одно доведеться.

З часу поєдинку в півфіналі Ліги Європи пройшов 71 день, багато що змінилося. В цілому, балансу стало більше, але команди зберегли різні підходи до гри. Гравці «Шахтаря» частенько зловживали дриблінгом. Додо і Тете - вельми цікаві особистості.

Вже на початку першого тайму «Інтер» створив багато шансів. Лукаку влучив у воротаря, а Барелла, завершуючи ту саму атаку, відправив м'яч у поперечину. В цілому, в перші 45 хвилин це був справжній «Інтер» Конте - мужній і агресивний. Нарешті повернувся Хакімі, якого так не вистачало в матчі з «Боруссією», видужав від коронавірусу Янг. У Лукаку був ще один хороший шанс, але його удар зі штрафного прийшовся у поперечину.

У другому таймі була схожа гра. «Інтер» був агресивний, але проблема в тому, що цій команді явно не вистачає забитих м'ячів. У фестивалі помилок взяв участь Лаутаро Мартінес, який дивом не влучив у порожні ворота. У цьому сезоні часто таке буває: дрібні помилки ставлять під загрозу результат.

В цей раз не відбулося ніякого дива: Київ не підніс сюрпризів, як 11 років тому (ймовірно, мається на увазі протистояння «Інтера» з «Динамо» у межах групового етапу Ліги чемпіонів в сезоні 2009/2010 - прим. ред.). У Конте ще є час, щоб запалити в своїй команді чемпіонську іскру. Але його не дуже багато», - розповідає про матч La Gazzetta dello Sport.

«Поперечини зупинили команду Конте», - пише Corriere dello Sport.

«Інтер» в Києві розбазарив занадто багато моментів і зміг домогтися лише нічиєї, що ускладнить їм шлях у Лізі чемпіонів. У першому таймі влучили у каркас Барелла і Лукаку, у другому фантастичний шанс упустив Лаутаро Мартінес. Тепер «Інтеру» належить вирішальне двоматчеве протистояння з «Реалом».

Домінували протягом більшої частини матчу, створили чудові гольові моменти, двічі влучили у поперечину, але рахунок так і залишився «сухим». Вечір «Інтера» Конте в Лізі чемпіонів виявився гірким.

Минуло всього два місяці з пам'ятного півфіналу Ліги Європи, але схоже, що пройшло ціле життя. Багато що змінилося. В першу чергу, мова про «Інтер», але й українці виявилися здатні обіграти «Реал» в Мадриді.

Лукаку, який разом із Бареллою був найкращим на полі, створював найбільшу небезпеку для оборони «Шахтаря». На 16-й хвилині Трубін спочатку впорався з ударом нападника, а потім подякував небесам за промах Барелли, який влучив у поперечину. Швидкісний Хакімі справа тримав в напрузі захисників господарів, але Кормілієнко (в оригіналі «Kormilienko» замість «Korniienko» - прим. ред.) та Трубін впоралися. Вибухова сила Лукаку добре знайома захисникам «Шахтаря». Бельгієць влучив у поперечину ударом зі штрафного.

А що ж «Шахтар»? Терпів, захищався і думав про оборону. Боязкі спроби атакувати не злякали Хандановича, який нудьгував. «Інтер» домінував, не вистачало одного - голів.

У другій половині матчу Лаутаро Мартінес сенсаційно примудрився не влучити по порожніх воротах. Ця помилка каменем повисла над аргентинським нападником. Хоча «Інтер» атакував менш затято, ніж в першому таймі, дозволивши українцям віддихатися і підняти голову.

Для Конте 0:0 в Києві - небезпечний рахунок. Його «Інтер» набрав лише два очки в турнірній таблиці. Багато що вирішиться після двох матчів з «Реалом» в листопаді», - йдеться в матеріалі Corriere dello Sport.

«Лаутаро підводить Конте», - вважає видання Tuttosport.

«Інтер» здобув чергову нічию в Лізі чемпіонів після 2:2 з «Боруссією». Матч в Києві з «Шахтарем», схожий на перегравання півфіналу Ліги Європи в серпні, завершився з рахунком 0:0. Команда Конте домінувала в першому таймі, але їй не вистачило удачі. Дві поперечини у першому таймі, у другому Лаутаро дивом не влучив у порожні ворота...

«Шахтар» атакував дуже боязко і майже не турбував Хандановича. «Інтер» добре контролював гру і атакував при першій-ліпшій можливості. Але команда Луїша Каштру була повністю закрита.

Другий тайм взагалі вийшов для «Інтера» гіршим, ніж перший, міланцям було складно розкривати оборону українців, а «Шахтар» почав контратакувати. Заміни Конте на результат не вплинули, поєдинок завершився нульовою нічиєю», - розповідає про матч Tuttosport.

Італійські журналісти вважають, що «Інтер» заслужив перемогу, але удача в цей вечір була на боці донецького «Шахтаря». Дві поперечини і шанс Лаутаро так і не призвели до забитих голів. Тепер для команди Антоніо Конте багато вирішиться у двоматчевому протистоянні з мадридським «Реалом».

В матеріалі використані фото ФК «Інтер».

Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 20:47 0

Керманич черкаської команди розповів про перемогу над луганською Зорею

Коментарі