Динамо – Ювентус. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Учитель проти учня

Вперше за останні чотири сезони на НСК «Олімпійський» гімн Ліги чемпіонів звучатиме саме для «Динамо». Віце-чемпіон України з четвертої спроби пробився в груповий етап найпрестижнішого клубного змагання. І першою перешкодою на їхньому шляху стане найтитулованіший клуб Італії - «Ювентус».

Одна з головних родзинок матчу - тренерське протистояння. Свого часу, коли Луческу працював в Італії, під його керівництвом виступав нинішній наставник «Ювентуса» Пірло. Ось як згадує нинішній динамівський наставник ті часи: «Яким він був в юні роки, коли грав за «Брешію»? Неймовірний, зрілий. Зрілий, як зараз. Крім творчого гравця, він був тим, хто все організував, що є ще однією ключовою рисою. Це дуже допомогло йому стати тим, ким він є сьогодні, тренером чудової команди, такої, як «Ювентус». Сподіваюся, у нього складеться чудова кар'єра тренера».

Але на даний момент дон Андреа в якості наставника чемпіона Італії відчуває певні труднощі. Молодий наставник, який не має навіть найменшого тренерського досвіду, відразу ж отримав в своє розпорядження найтитулованіший клуб Італії. Він почав перебудовувати гру команди на новий лад, відмовився від тактичної «спадщини» Саррі. Пірло хоче зробити гру «Юве» більш видовищною і результативною. Але поки що виходить не дуже. «Біло-чорні» натужно стартували в серії А: в стартових чотирьох турах - дві перемоги (одна з яких технічна) і дві нічиї, що дозволяє розраховувати тільки на п'яте місце в таблиці.

У нового тренера «Юве» знайшлися не лише доброзичливці, а й багато критиків. За словами президента клубу Аньєллі, «всі навколо тільки і чекають, поки Пірло програє кілька матчів, щоб почати його огульно критикувати». В принципі, критикувати поки правда є за що. Ну, хоча б за невиразну нічию з «Кротоне» (1:1) напередодні візиту до Києва. Хоча не виключено, що в тому поєдинку Пірло експериментував зі складом напередодні старту в Лізі чемпіонів.

Проти «Динамо» не зіграє головна зірка туринців - португалець Роналду. У Кріштіану - коронавірус, він зараз проходить інтенсивний курс терапії. Крім КріРо, позитивний тест на COVID-19 у ще одного легіонера «Юве» - американця Маккені.

Цікаво, що «Ювентус», на відміну від свого опонента, не збирається проводити передматчеве тренування на «Олімпійському». Команда прилетить за день до матчу, розквартирується в готелі, звідки відразу поїде на гру. Після завершення зустрічі «Юве» планує оперативно вилетіти в Турин.

Кадрова ситуація в «Динамо» потихеньку поліпшується. У матчі проти «Руху» - останньої «генеральної репетиції» перед «Ювентусом», Луческу використав на місці центрбеків Попова і Забарного, що дозволило Миколенку нарешті зіграти на «рідній» позиції. Додає оптимізму шанувальникам «біло-синіх» і той факт, що на позиції вінгерів у динамівського тренера є відразу по два рівноцінних кандидати - Циганков/Родрігеш і Де Пена/Вербич. Цей факт напевно додасть варіативності динамівській атаці.

А зайвої впевненості господарям повинен надати їхній нинішній статус - лідера УПЛ. Здається, київська команда залишила в минулому всі свої проблеми, особливо з мікрокліматом, і до матчу проти чемпіонf Італії підходить у всеозброєнні. Власне, це як раз той випадок, коли кияни в майбутньому поєдинку можуть тільки знайти, а не втратити. У разі, якщо «Динамо» буде робити все від нього залежне, а то і більше, публіка йому пробачить навіть негативний результат. Хоча ось чомусь здається, що в цьому поєдинку кияни не програють. І не тільки тому, що динамівці не програють вже сім домашніх матчів в рамках ЛЧ, тоді як їхній суперник в цьому ж проміжку майже незмінно пропускає на виїзді. Припущення базується на інтуїції, якщо хочете.

Матч пройде з глядачами, і це додатковий плюс для нашого віце-чемпіона. За вимогами медпротоколу УЄФА, стадіон може бути заповнений на тридцять відсотків від загальної кількості посадочних місць. Так, аншлагу на «Олімпійському» бути апріорі не може, хоча в нормальних, «докоронавірусних» умовах він обов'язково б був, але і понад двадцять тисяч глядачів на трибунах - це дуже гарна підмога для нашої команди. Доведено двома останніми поєдинками збірної України в Києві. Найдешевший квиток на матч - 150 гривень, найдорожчий пропуск - сім тисяч грн.

Досі суперники зустрічалися між собою чотири рази, і всі матчі - в рамках Ліги чемпіонів. Комфортна перевага в цих зустрічах у «Юве»: три перемоги при одній нічиїй. Різниця м'ячів - 12-3 на користь «Старої синьйори».

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Динамо»:

- Ліга чемпіонів - це турнір, до якого я звик. Я брав участь в більш ніж 130 матчах. Я говорю не тільки про груповий етап, оскільки команди повинні грати і на відбіркових стадіях: один раунд, два раунди, три раунди. Гімн Ліги чемпіонів схожий на гімн твоєї країни. Ти слухаєш його з тією ж емоцією і дуже поважаєш. Що стосується гри проти «Ювентуса», то після матчу з «Рухом» у нас було лише два дні на підготовку, потрібно відновити гравців, так як є втома після збірних.

Андреа ПІРЛО, головний тренер «Ювентуса»:

- Ми потрапили в дуже хорошу групу. Попереду багато ігор, але є одна хороша новина - думаю, це непогано, що ми проведемо перший матч в Києві. У жовтні там не так холодно, як у грудні. Що стосується наставника «Динамо» Луческу, то він був одним з перших моїх тренерів в «Брешії». Він - маестро.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Попов, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Циганков, Вербич, Буяльський, Супряга

«Ювентус»: Щенсни, Данило, К'єлліні, Бонуччі, Демірал, Артур, Кулусевські, Бентанкур, Дібала, К'єза, Мората.

20 жовтня, вівторок

«Динамо» - «Ювентус»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1» і MEGOGO
ДИНАМО - ЮВЕНТУС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія)
Прогноз Sport.ua - 1:1
  • 4.64
  • 3.5
  • 1.94
Сделать ставку
  • 4.55
  • 3.45
  • 1.91
Сделать ставку
  • 4.70
  • 3.40
  • 1.89
Сделать ставку
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:44 17

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі