МАЛІНОВСЬКИЙ: «Молоді гравці отримують досвід, який ніде не отримаєш»

Хавбек збірної України – про гру дебютантів національної команди

27-річний півзахисник національної збірної України Руслан Маліновський прокоментував поразку від Німеччини (1:2) в матчі третього туру Ліги націй.

- Хочу сказати, що гра була набагато кращою, ніж з Францією. Зіграли більш агресивно в обороні, більш компактно. Потрібно оцінювати цю гру більш глобально і на майбутнє. Чим більше таких матчів ми будемо грати з такими суперниками, тим ми сильнішими будемо. Це для нас теж випробування, у нас ще чемпіонат Європи є попереду. За рахунок таких ігор ми будемо набирати і рости як команда. Тому що є непогані моменти в матчі, є звичайно, і моменти, які нам потрібно покращувати. Думаю, потрібно хороші моменти взяти з собою і перенести на наступні матчі, а ті, де не виходило, там ми повинні бути більш холоднокровними в останній фазі атаки, більш грамотно грати, менше м'ячів втрачати. Це теж клас футболістів. Ми повинні до цього прагнути і рости.

- У зв'язку з такими вимушеними обставинами, цей коронавірус і травми, багато молодих футболістів дебютували за збірну. Вони відповідали рівню національної команди, чи поки їм складно відповідати цьому високому рівню?
- Для них це теж шанс. Не завжди такі шанси випадають. Ми показали непогані результати, багато футболістів хочуть потрапити до збірної. Це для них був певний іспит. Всі хлопці приїхали з ентузіазмом, хочуть себе проявити, показати. Щось виходило, щось не виходило. Думаю, це для них буде такий трамплін для того, щоб зробити крок вперед, грати в більш сучасний футбол. Для їхнього прогресу це великий плюс. Я в 21-22 роки з такими командами не грав, тому думаю, для них це дуже добре. Це досвід, який ти ніде не отримаєш: ні в чемпіонаті України, ні на тренуваннях, це зовсім інші емоції. Психологічно дуже важливо бути стійким в таких іграх. Потрібно включатися і бути сконцентрованим всі 90 хвилин. Думаю, у них все попереду, всі хлопці, тренерський штаб допомагають, підказують. Ми один колектив і зобов'язані хлопцям, які молодші, підказувати, допомагати, підбадьорювати їх. Помилки є у всіх, головне бути командою на полі.

Денис Шаховець Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 19:02 16

Відбувся останній тур чемпіонату Німеччини з футболу

Коментарі