Динамо – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Непереможне «Динамо» Луческу проти оновленої «Зорі»

«Динамо» Мірчі Луческу, як і раніше, не знає поразок. Під керівництвом румунського фахівця «біло-сині» провели вже вісім зустрічей і тільки в одній з них не зуміли домогтися переможного результату. На цьому тижні кияни розібралися з бельгійським «Гентом», завоювавши довгоочікувану путівку в груповий етап Ліги чемпіонів. Після протистояння з «буйволами» Луческу підвів невеликий підсумок пройденого відрізка. «Перемоги дають ентузіазм, хочеться жити, тренуватися. Я задоволений, як пройшов цей період. Якщо дивитися, скільки м'ячів ми забили, то виконали свою роботу. На поточний момент я задоволений. Я для цього тут - щоб перемагати. Створити боєздатну команду, яка буде перемагати. Це нелегко, тому що в команді було багато травмованих. Багато проблем було. Але в цих умовах ми домоглися хороших результатів», - зазначив наставник.

Але незважаючи на перемогу з великим рахунком, гра «Динамо» викликала чимало запитань. Особливо багато їх накопичилося до захисної лінії київського клубу. Про необхідність посилення говорить Луческу, який стане найстаршим тренером в історії групового раунду ЛЧ, і президент «Динамо» Ігор Суркіс. Адже далі «біло-сині» зійдуться з суперниками зовсім іншого рівня (мова тут, звичайно, про «Ювентус» і «Барселону»). І слова не розійшлися з ділом: до переходу в «Динамо» близький румунський півзахисник Тудор Белуце, права на якого належать англійському «Брайтону».

Поки ж керівництво київського клубу підписує нові угоди з виконавцями, які уже зарекомендували себе. Так, контракт з «Динамо» пролонгували Сирота, Тимчик, Попов, Шапаренко та Миколенко, про можливий відхід якого ходили наполегливі чутки. До речі, саме номінально лівий захисник у відповідальних поєдинках «закриває» проблемну позицію центрбека, і робить це досить непогано. Втім, близький до повернення на поле Денис Попов, що є безсумнівним плюсом для надійності оборони «біло-синіх». Але захиснику ще потрібно буде набрати необхідні кондиції. А це з ходу зробити непросто, як показує наочний приклад того ж Циганкова, котрий побував у лазареті і поки не демонструє свої можливості. У той же час відправився в «Тенеріфе» з іспанської Сегунди Фран Соль, який так і не зумів проявити себе в Києві.

«Зоря» перед новим чемпіонатом втратила ключових виконавців, тому футболісти луганського клубу не відразу розібралися, як діяти в умовах, що склалися. Стартували в новій першості «чорно-білі» невдало, але потім зуміли «спіймати потрібну хвилю». Луганчанами була здобута нічия в матчі з «Шахтарем» і битий ПФК «Львів», якому підопічні Віктора Скрипника забили п'ять голів уже в першому таймі. Кращим гравцем попереднього туру української першості був визнаний форвард луганчан Олександр Гладкий, котрий оформив дубль у ворота «містян». При цьому 33-річний футболіст увійшов до десятки кращих бомбардирів чемпіонатів України.

У той же час луганський клуб продовжує шукати посилення. Останнім новачком команди став македонський центрбек Агрон Руфаті, який весь матч зі «Львовом» просидів на лавці запасних. Навряд чи захисник дебютує в новій команді і в поєдинку проти «Динамо». Адже в протистоянні з таким суперником тренерський штаб Скрипника напевно довіриться перевіреним бійцям, а пара центрбеків Вернидуб - Абу Ханна є на даний момент оптимальною.

У минулому чемпіонаті луганчани двічі відбирали очки у «Динамо» і, без сумніву, спробують стати першими, хто зуміє здолати київський клуб на чолі з Луческу. Але у «біло-синіх», безперечно, є свої козирі. Зрештою, обидві команди намагатимуться піти на перерву в чемпіонаті в гарному настрої. Тому, будемо чекати на полі київського НСК «Олімпійський» видовищний і безкомпромісний футбол.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Забарний, Сирота, Кендзьора, Буяльський, Сидорчук, Шапаренко, Вербич, Супряга, Родрігес.

«Зоря»: Шевченко, Циганікс, Абу Ханна, Вернидуб, Фаворов, Іванісеня, Кочергін, Кабаєв, Юрченко, Гладкий, Громов.

  • 1.5
  • 4.1
  • 7.1
Зробити ставку
  • 1.45
  • 4.65
  • 6.80
Зробити ставку
  • 1.49
  • 4.10
  • 7.20
Зробити ставку

4 жовтня, неділя

«Динамо» - «Зоря»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua - 3:2
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:44 14

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі