Динамо – Гент. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Не пройти в групу ЛЧ в ситуації, що склалася, буде злочином

Опівночі 29 вересня «Динамо» може відкорковувати шампанське: якщо не станеться справжнього дива, то кияни зобов'язані пробитися в груповий раунд Ліги чемпіонів. Там, в основній сітці головного континентального турніру, «біло-сині» не були вже три роки. Час і честь знати. Тим більше, що і суперник на шляху в жадану групу не найсильніший, та й є запас міцності у вигляді гостьової перемоги.

Після впевненої по грі, але не дуже переконливої за рахунком перемоги в Генті, підопічні Мірчі Луческу провели календарний матч УПЛ проти «Минаю». Поєдинок проти дебютанта чемпіонату України склався для «біло-синіх» якнайкраще. Уже в дебюті зустрічі вони отримали чисельну перевагу, а на перерву пішли за рахунку 2:0. У другому таймі динамівці довели рахунок до розгромних 4:0, і з хорошим настроєм почали готуватися до повторної зустрічі проти віце-чемпіонів Бельгії.

Незважаючи на те, що Мірча Луческу все ще продовжує відчувати певні кадрові проблеми, динамівський тренер вельми успішно проводить ротацію. Зокрема, в матчі з «Минаєм» в стартовому складі опинилися Сирота, Дуелунд, Шепелєв та Андрієвський - швидше за все, ці гравці з «Гентом» не зіграють. Де Пені, Родрігешу і Буяльському Містер дав відпочити, Караваєв зіграв лише 15 хвилин, Сидорчук, Супряга і Шапаренко - по тайму, трохи більше - Циганков. Тобто, з одного боку, гравці динамівської основи отримали необхідний перепочинок, а з іншого боку, у Луческу вийшла можливість нарешті по-справжньому варіювати складами. Але, здається, румунський тренер виставить на матч проти «Гента» практично той же склад, що і в Бельгії. Адже переможний склад не міняють, та й ті гравці, яким Луческу довіряє, його поки що не підводять.

А ось у «Гента» все знову валиться з рук. Здавалося, що в особі Де Деккера «буйволи» нарешті знайшли хоча б натяк на стабільність: з колишнім асистентом Ласло Болоні віце-чемпіони Бельгії в третьому раунді кваліфікації ЛЧ здолали «Рапід» і обіграли в чемпіонаті Бельгії «Мускрон». Але далі - знову на звичні граблі. Домашній матч проти «Динамо» виявився провальним, плюс до всього травмувався основний форвард Роман Яремчук. Але і це ще не все: в суботу на домашній арені в рамках сьомого туру внутрішньої першості «Гент» несподівано поступився дебютанту елітного дивізіону «Левену» - 2:3. Цікаво, що до 71 хвилини «буйволи» програвали 0:3, але потім протягом трьох хвилин змогли відіграти два м'ячі, причому обидва з пенальті. Здавалося, надія на спасіння зажевріла, але втілити ігрову перевагу хоча в нічию команді Де Деккера так і не вдалося.

До речі, незважаючи на нищівну критику в бельгійській пресі українських легіонерів команди після поразки від «Динамо», на матч з «Левеном» Де Деккер виставив в основі і Пластуна, і Безуса. Напевно вийшов би з перших хвилин і Яремчук, але Роман опинився поза грою через травму стегна. Після сьомого туру чинний віце-чемпіон Бельгії займає лише 15 місце, відірвавшись від зони вильоту лише на три очки. І якщо в попередньому чемпіонаті Бельгії «Гент» став найрезультативнішою командою, то зараз її «скорострільність» явно кульгає: в активі лише сім забитих м'ячів.

В цілому, «Гент» не виглядає тим суперником, який може не пустити команду Мірчі Луческу в груповий турнір. «Динамо» не було там три роки. У матчі-відповіді з «Гентом» залишилося зробити зовсім небагато, щоб нарешті подолати плей-оф раунд кваліфікації. Віримо і тримаємо кулаки за киян!

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, Циганков, Де Пена, Буяльський, Супряга

«Гент»: Роф, Кастро-Монтес, Нгаде, Фортуна, Пластун, Арсланаджич, Одіджа, Дорш, Овусу, Кумс, Депуатр.

29 вересня, вівторок

«Динамо» - «Гент» (Перший матч - 2:1)
Київ. НСК «Олімпійський». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ДИНАМО - ГЕНТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Шимон Марчиняк (Польща)
Прогноз Sport.ua - 3:0
  • 1.99
  • 3.56
  • 3.78
Сделать ставку
  • 1.94
  • 3.60
  • 4.20
Сделать ставку
  • 1.96
  • 3.55
  • 3.85
Сделать ставку

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею

Коментарі