Олег ВЕНГЛІНСЬКИЙ: «У Шахтаря в захисті катастрофа»

Спеціаліст вказав на слабке місце донецької команди

Колишній гравець збірної України Олег Венглінський проаналізував нічию «Зорі» і «Шахтаря» (2:2) в рамках третього туру УПЛ.

«Хороший матч вийшов у Запоріжжі. Я не очікував від «Зорі» такої гри. Видно, що команда розлютилася після невдач в попередніх турах і, швидше за все, в колективі відбулася серйозна розмова. У цьому поєдинку «Зоря» нагадала саму себе в минулому сезоні. Непросто відновитися після таких кадрових втрат, коли йдуть лідери - Тимчик, Лєднєв, Чеберко і Богдан Михайличенко. Також команду підкосила історія з можливим відходом Скрипника...

В цілому, гра «Зорі» з «Шахтарем» сподобалася - за мотивацією та якістю. І це дуже добре і своєчасно, адже на носі старт в групі Ліги Європи. Не можна було «Зорі» підходити до єврокубків у розібраному стані. Тепер же бойова нічия з гірниками стане відправною точкою для хороших результатів.

«Шахтар» надломила поразка від «Інтера». Тренерський штаб ніяк не може прибрати цей негатив. До того ж вікові футболісти «гірників» не можуть поодинці витягати матчі. У минулі роки ті ж Тайсон, Марлос і Мораес могли перевернути на користь «Шахтаря» рівну гру, але зараз вони вже на подібне не здатні.

Що стосується молодих бразильців «Шахтаря», то вони ще не вийшли на високий рівень. А в захисті у гірників взагалі катастрофа! Команда дуже багато пропускає. Пара центральних захисників буквально тріщить по швах - там немає постійних поєднань, тренер весь час шукає тих, хто може закрити цю зону. Однак хочу відзначити вдалий дебют Корнієнка. Він із гри не випадав і, що важливо, не боявся приймати рішення. Хоча Корнієнко, безумовно, ще сируватий.

«Зоря» була ближчою до перемоги. Я давно не бачив такого беззубого «Шахтаря». 21 день без офіційних матчів, звичайно, може змінити гру команди не в кращий бік. Однак я не згоден з думкою, що «Шахтар» зараз втратив хід. Просто з такими гірниками можна грати...», - сказав Венглінський.

Максим Гаптар Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі