Реванш узятий. Ястремська помстилася Джорджі за прикру поразку в Палермо

Українська тенісистка на турнірі в Римі з великими труднощами обіграла першу ракетку Італії

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№29 WTA) успішно стартувала на турнірі серії Прем'єр 5 в Римі.

20-річна українка в першому колі обіграла італійку Камілу Джорджі (№69 WTA), яка отримала від організаторів вайлд-кард.

Рим. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Каміла Джорджі (Італія) - 7:5, 6:7(5), 6:4

Ті, хто додивилися сьогоднішній поєдинок до кінця, - справжні герої. Оскільки рівень тенісу після швидкого переходу з харду на грунт залишав бажати кращого у обох тенісисток.

Хоча в першому сеті все починалося досить непогано, як мінімум, для нас. Джорджі влучала першою подачею 1 раз із 3, і її можна було брати тепленькою. Великою мірою, українка так і робила до рахунку 5:2. Після цього сталася невелика пробуксовка, Даяна програла три гейми поспіль, але все ж в першій партії вона була помітно кращою і точнішою. Було видно, що італійка не надто готова до цього матчу.



Друга партія розпочалася з двох брейків і поступового зниження рівня гри Ястремської. Вона втратила концентрацію, стала більше помилятися, практично не поступаючись в цьому компоненті своїй суперниці. Про що можна говорити, якщо в сьомому геймі українка зробила чотири подвійні помилки, всього у дівчат за матч їх було по 14. На щастя, після цього епізоду вдалося зробити зворотній брейк, але цей момент дуже добре продемонстрував рівень протистояння. Як і в попередньому матчі цих тенісисток, Даяна мала в другому сеті матчбол, але не зуміла ним скористатися. Партія перейшла на тай-брейк, де вдача посміхнулася італійці.

Дівчата сьогодні грали третій очний матч на грунті, сценарії всіх поєдинків були до болю схожі: перемога Даяни в першому сеті, Каміли - у другому. Хотілося, щоб на цей раз українка все ж виграла цей клятий третій сет і початок був багатообіцяючим. Ястремська повела з брейком 3:1, але італійці вдалося зрівнятися. Українка ще раз вийшла вперед за рахунку 4:4, після чого виходила подавати на матч. Було важко, довелося відіграти брейкпойнт, але все ж ця вершина була взята. Результат сьогодні точно буде стояти на першому місці, хоч би якою була гра.

У наступному колі Ястремська зіграє проти Аманди Анісімової з США (№27 WTA).

Нагадаємо, в Палермо Даяна з матчболів програла Камілі матч 1/4 фіналу.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 18 травня 2024, 13:40 2

Ілля вперше за 7 місяців зіграв у матчі за титул на турнірі такої категорії

Коментарі