Вийшла на Осаку. Ястремська виграла непростий матч в Нью-Йорку

Даяна була не в найкращих кондиціях, але дуже хотіла виграти у Бернарди Пери

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) продовжує боротьбу на турнірі серії Прем'єр 5 в Нью-Йорку («Western & Southern Open»), який цього року перенесли з Цинциннаті.

У матчі другого кола українка, посіяна на змаганнях під 16-м номером, обіграла американку Бернарду Перу (№61 WTA).

Нью Йорк. Друге коло
Даяна Ястремська (Україна) - Бернарда Пера (США) - 7:6(5), 4:6, 6:3

Грала сьогодні Даяна на фоні травми, яка була отримана в матчі з Вінус Вільямс. Оцінювати її виступ через це складніше, тим більше переможців не судять.

Спочатку українка абсолютно нічого не могла зробити на прийомі, подача лівші Пери чомусь ніяк не читалася, та й робота ніг Ястремської була нижче середнього. Все йшло до того, що американка, яка вела з брейком, візьме перший сет, але в кінцівці Бернарда трохи занервувала, чого більш класній тенісистці по іншу сторону корту виявилося досить, щоб забрати першу партію на тай-брейку.

Другий сет можна охарактеризувати, як боротьбу Даяни зі своїм тілом. Спочатку її перетейпували, потім з м'язами трохи попрацював фізіо, але за підсумком якість тенісу лише падала і рахунок за партіями зрівнявся.

Після цього команда Даяни запропонувала їй знятися з матчу, але 20-річна українка впевнено парирувала фразою: «Зніматися не хочу, я хочу грати».

Третій сет йшов на рівних до рахунку 2:2, після чого Пера на подачі не виграла жодного гейму. Вона ще зробила один брейк, але програла матч суперниці, яка сьогодні сильніше хотіла виграти і в потрібні моменти видавала свій максимум. Мабуть, наступний поєдинок на турнірі Ястремську дуже інтригує.

Цікаво, що Даяна поки дуже ефективно грає в турі з ліворукими тенісистками, після цієї перемоги у неї вінрейт проти шульг - 72,2%, це дуже солідний показник. Наприклад, у Світоліної він менший за 54%, але там, звичайно ж, дуже добре постаралася зіпсувати статистику Квітова.

У наступному раунді Ястремська зіграє проти японки Наомі Осаки (№10 WTA), яку раніше тренував наставник Даяни Саша Баїн.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 00:21 1

«Реал» зіграв унічию з «Бетісом»

Коментарі