Олег ДУЛУБ: «В Мінську відчув запах смерті»

Відомий білоруський тренер – про ситуацію в своїй країні

Колишній головний тренер львівських «Карпат» і одеського «Чорноморця» Олег Дулуб розповів про протести в Білорусі у зв'язку з фальсифікацією результатів президентських виборів.

- В Україні є люди, які не розуміють, чому білоруси вийшли на вулиці. Адже Лукашенко хороший - рівні дороги, хороші зарплати. Що можете відповісти на подібні думки?
- Порадив би бути на моєму місці 10 серпня близько 22:00 в Мінську. Коли йде війна, коли стріляють гумовими кулями на ураження. У мережі є багато відео, нехай подивляться, як вели себе представники ОМОН і силових структур. Йшла стрілянина на ураження своїх же людей. Це дуже страшно. Якби не жінки, вже йшла б громадянська війна.

Коли працював у «Карпатах», ми приїхали на полігон в Яворів. Перше, що відчув, це запах смерті. Не знаю, як це пояснити. На тому полігоні готували хлопців, що їдуть на Донбас. Другий раз в житті, коли відчув той же запах, це в Мінську 10 серпня. Тому не дай бог комусь опинитися на місці пацанів, яких просто вбивають з такою люттю.

- Поясніть, чому свобода важливіша за хороші дороги?
- Питання взагалі тупикове. Не можна протиставляти свободу дорогам. Свобода - це права людини, які закріплені в будь-який конституції. Коли є свобода, тоді будуть і дороги.

Читайте також: «Зупиніть насильство!». Домрачева звернулася до ОМОНу Білорусі

Денис Шаховець Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 15:12 8

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі