Манчестер Сіті – Ліон. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Після впевненої перемоги над «Реалом» «містяни» випробують на міцність «Ліон»

У суботу, 15 серпня, в Лісабоні на «Жозе Альваладе» відбудеться заключний поєдинок 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, в якому «Манчестер Сіті» зіграє з «Ліоном». Зустріч зі зрозумілих причин відбудеться без присутності глядачів і пройде у форматі одноматчевого протистояння.

Програму чвертьфіналів Ліги чемпіонів закривають «Манчестер Сіті» і «Ліон». В 1/8 «містяни» впоралися з «Реалом», тоді як «Ліон» став автором однієї з сенсацій цього раунду, вибивши «Ювентус». Та поразка коштувала тренеру туринців Мауріціо Саррі роботи.

Як і в попередньому раунді, «Ліон» є андердогом. Французька команда на відміну від своїх суперників майже п'ять місяців не мала ігрової практики в офіційних матчах, але це не завадило їй обіграти «Ювентус». Туринський клуб підопічні Руді Гарсії обіграли ще в лютому (1:0). У другому матчі команда хоча і програла, але дотерпіла і завдяки виїзному голу пройшла до чвертьфіналу (1:2). Але з одного боку проблемний «Ювентус», з іншого - «Манчестер Сіті», який на фініші сезону грає досить впевнено.

Для «Сіті» Ліга чемпіонів - головне завдання на цей сезон. Ще в середині чемпіонату стало зрозуміло, що АПЛ команді не виграти, кубки Англії та англійської ліги - турніри другорядні. Залишається Ліга чемпіонів. Склавши зброю в чемпіонаті, «містяни» пішли за найпрестижнішим євротурніром. До того ж, для Хосепа Гвардіоли цей турнір є принциповим. Останній раз англійці грали в півфіналі Ліги чемпіонів у 2016-му році. У наступні роки команда вилітала саме на стадії чвертьфіналу.

Хосеп Гвардіола: «Це буде дуже схоже на чемпіонат світу. Кожен матч - це фінал: або йдеш далі, або вилітаєш. Подивимося, що буде в грі з «Ліоном». Другого шансу вже не буде.

Звичайно, ми постараємося виграти Лігу чемпіонів, але якщо не вийде, то я не буду вважати це катастрофою. Знаю одне: якщо доведеться піти, то я буду пам'ятати про хороше».

Відзначимо, що «Сіті» і «Ліон» грали між собою в Лізі чемпіонів у минулому сезоні. Тоді «Ліон» зумів на «Етіхаді» обіграти суперника (2:1), а вдома звів поєдинок внічию (2:2). Для «Ліона» в силу поточних обставин (дострокове завершення чемпіонату) вихід до чвертьфіналу Ліги чемпіонів - вже успіх. За кадровим потенціалом, рівнем гри і організації французам буде вкрай складно.

В обох команд мінімальні втрати. У «Манчестер Сіті», швидше за все, матч пропустить Серхіо Агуеро. Але «містяни» не помітили цю втрату, адже Габріел Жезус бездоганно проводить цей розіграш Ліги чемпіонів (6 голів і 3 асисти). У «Ліона» повинен бути оптимальний склад. Мусса Дембеле, який пропустив протистояння з «Ювентусом» зараз зіграє. Це гарна новина для французів.

Очікується результативна гра. «Манчестер Сіті» традиційно створює безліч моментів у матчах. Гра з «Реалом» показала, що «містяни» готові вийти на новий рівень в Лізі чемпіонів. «Ліон», при всій повазі, навряд чи нав'яже боротьбу англійцям.

Орієнтовні склади:

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер, Фернандіньо, Ляпорт, Канселу, Де Брюйне, Родріго, Гюндоган, Марез, Жезус, Стерлінг.

«Ліон»: Лопес, Денайєр, Марсело, Марсал, Дюбуа, Какере, Гімараєс, Ауар, Корне, Дембеле, Депай.

Під питанням: Агуеро - Коне.

15 серпня, субота

«Манчестер Сіті» - «Ліон»
Лісабон. Стадіон «Жозе Альваладе». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МАНЧЕСТЕР СІТІ - ЛІОН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua - 3:0
Максим Гаптар Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 06 травня 2024, 15:15 4

Еліна була максимально відвертою

Коментарі