Услід за Баварією. Барселона переграла Наполі в матчі-відповіді

Колектив Кіке Сетьена тепер очікує протистояння 1/4 фіналу ЛЧ в Португалії з мюнхенським клубом

У цьому довгому сезоні каталонська «Барселона» пізнала повний крах на внутрішній арені. Наставнику «синьо-гранатових» Кіке Сетьєну довелося, разом зі своєю командою, пройти лавину критики після непереконливої гри в Ла Лізі, а також поразок на ранніх стадіях Суперкубка і Кубка Іспанії. Але в каталонській футбольної громадськості існує зручна для «Барселони» в її поточному стані тенденція - перемога на найвищому міжнародному рівні затьмарює собою всі інші негаразди. За цим «блаугранас» і виходили на поле рідного «Камп Ноу» - виривати путівку до сусідньої Португалії у неаполітанського «Наполі».

Тоді ще перебуваючи в статусі діючого чемпіона країни, каталонський клуб приїхав до Неаполя в статусі явного фаворита пари. Однак «Партенопеї» не дозволили опонентам досягти бажаної перемоги (1:1). Більш того, «Наполі» першим вийшов вперед, змусив «Барселону» відіграватися, а від того і відчувати емоційний тиск, з яким в результаті не впорався Артуро Відаль. Для «синьо-гранатових» у цьому сезоні будь-яка кадрова втрата ризикувала стати основою для подальшого провалу, тому відсутність перед повторною грою чилійця і Серхіо Бускетса, який перебрав жовтих, дійсно турбувала уболівальників іспанського клубу.

Але в цій зустрічі центр поля каталонцям не знадобився. Команди одразу збудували гру на зустрічних курсах, у якій вирішальним фактором виступили окремі персоналії. Дріс Мертенс цілком міг би стати героєм Неаполя в цей вечір, якби його удар на другій хвилині прийшовся б трохи правіше від лівої штанги. Покарання для «Наполі» за нереалізований момент прийшло практично миттєво - Лангле головою вколотив м'яч у сітку під час подачі з кутового на лівому фланзі. Були питання з приводу фолу гравця «Барселони» на Демме, але VAR встав на сторону господарів.

Потім, гру на себе взяв Ліонель Мессі. Сольний прохід з правого флангу в класичному для аргентинця стилі завершився прицільним ударом у дальній кут. І вже до 30-й хвилині Лео мав оформляти дубль, але доля повернула боржок «Наполі», і VAR зауважив гру рукою у Мессі при обробці подачі де Йонга з лівого флангу. З якоїсь причини гості не зібралися і після цього моменту. Кулібалі у власному штрафному прогавив ривок Мессі через спини під час виносу м'яча, у результаті чого ризикував не тільки пенальті в свої ворота отримати, але й зламати голеностоп аргентинцеві. VAR втрутився в гру в третій раз, а з «точки» Суарес зробив рахунок загрозливим.

Із 3:0 на табло колектив Гаттузо не хотів йти на перерву, у чому їм допоміг фол Ракитича проти Мертенса у штрафному каталонців - ще один пенальті в цей вечір! Удар Лоренцо Інсіньє низом майже по центру воріт повернув віру в «Наполі», але в другій половині гра у них зовсім не вдалася. Якщо моменти з ударами головою від мініатюрних Лоренцо Інсіньє і Лосано можна вважати дійсно загрозливими, то на цьому перелік шансів для гостей для порятунку становища можна вважати вичерпним. Італійська команда стомилася після напруженої кінцівки внутрішньої першості, яку могла догравати і в «півноги», але принципи були важливіші. Однак чи ціною участі в головному клубному турнірі Старого Світу?!

Турецький арбітр Джюнейт Чакир дав фінальний свисток у матчі «Барселона» - «Наполі», який зафіксував вихід каталонців в чвертьфінал Ліги чемпіонів УЄФА, матчі якого пройдуть в Португалії. Суперником колективу Кіке Сетьєна на цій стадії стане мюнхенська «Баварія».

Ліга чемпіонів УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

Барселона - Наполі - 3:1 (перший матч - 1:1)

Лангле, 10, Мессі, 23, Суарес, 45+1 (пен.) - Інсіньє, 45+5 (пен.)

Суарес, 90+2 - Зелінський, 60

Барселона: тер Штеген - Альба, Лангле, Піке, Семеду - де Йонг, Ракітіч, Роберто - Грізманн (Мончу, 84), Суарес (Фаті, 90+2), Мессі.

Запасні: Нето, Пенья, Пуч, Араухо, Мінгеса, де ла Фуенте, Рейс, Орел'яна.

Наполі: Оспіна - Маріу Руї, Кулібалі, Манолас, Ді Лоренцо - Зелінський (Лосано, 70), Демме (Лоботка, 46), Фабіан Руїс (Ельмас, 79) - Інсіньє (Мілік, 79), Мертенс, Кальєхон (Політано, 70).

Арбітр: Джюнейт Чакир (Стамбул, Туреччина)

Стадіон: «Камп Ноу» (Барселона, Іспанія)

Удари (у площину): 8 (4) - 16 (2)
Кутові: 2 - 6
Оффсайди: 0 - 4.

БАРСЕЛОНА-НАПОЛІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 29°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 18:00 0

Контракт було розірвано за взаємною згодою сторін

Коментарі