Манчестер Сіті знову обіграв Реал і вийшов в 1/4 Ліги чемпіонів

Дві грубих помилки Варана позбавили мадридців шансів на продовження боротьби

Після лютневої зустрічі в Мадриді, яку виграв «Манчестер Сіті», шанси на вихід в чвертьфінал Ліги чемпіонів були вищими, зрозуміло, у англійської команди. Однак вимушена пауза могла все повернути з ніг на голову. Як виявилося - не змогла.

«Городяни» потужно почали домашню зустріч. І досить швидко відкрили рахунок. Варан отримав м'яч від голкіпера в своєму штрафному і занадто довго розмірковував, кому віддати пас. Налетів шулікою Габріел Жезус, відібрав м'яч у француза і зробив передачу в центр штрафного майданчика. А там Стерлінг в дотик пробив повз голкіпера - 1:0. Гол для Рахіма став ювілейним, 100-м за «Манчестер Сіті» у всіх турнірах. Попереднім гравцем «городян», який досяг такого результату, був Денніс Тьюарт в 1981-му!

Втім, для «Реала» пропущений гол мало що означав: команді все одно потрібно було забивати двічі. І менш ніж за 20 хвилин підопічні Зінедіна Зідана виконали половину цієї норми. Родріго на фланзі легко обіграв Жоау Канселу і навісив до штрафного. А Бензема вистрибнув вище за всіх і головою пробив у кут - 1:1! Це був 5-й м'яч Каріма в останніх шести матчах плей-оф Ліги чемпіонів - стільки ж він забив у попередніх 25-ти!

В цілому ж перший тайм пройшов у рівній боротьбі. По 3 удари в площину, по 2 кутових - рахунок цілком відбивав співвідношення сил. Але в перерві Пеп Гвардіола зумів налаштувати своїх гравців на перемогу. Після перерви «Сіті» заграв так, ніби саме господарям потрібно було забивати двічі. 6:1 за ударами в площину і 5:1 за кутовими - відчуйте різницю.

У підсумку на 68-й хвилині Жезус знову змусив помилитися Варана - той занадто слабко відпасував головою на голкіпера, бразилець підхопив м'яч і встановив остаточний рахунок в матчі. Відзначимо, що Габріель став другим гравцем англійської команди, що зуміли забити у ворота «Реала» в обох поєдинках двоматчевого протистояння. Першим був Рууд ван Ністелрой в сезоні-2002/03. Він, до речі, теж забивав за манчестерську команду, але іншу - «Юнайтед».

Після пропущеного гола все стало ясно. У гостей не було шансів, і Гвардіола став третім тренером, якому вдалося вибити «вершкових» з плей-оф Ліги чемпіонів більш ніж один раз. Раніше подібне зуміли зробити Марчелло Ліппі (1995-96, 2002-03) і Оттмар Хітцфельд (2000-01, 2006-07). Втім, навряд чи Пепу є до цього справа: команду чекає поїздка в Лісабон, де зустрінеться з «Ліоном» в чвертьфінальному поєдинку. А для «Реала» сезон нарешті закінчено.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матч-відповідь (перший поєдинок - 2:1 на користь «Манчестер Сіті»)

«Манчестер Сіті» - «Реал Мадрид» - 2:1

Рахім Стерлінг (9), Габріел Жезус (68) - Карім Бензема (28).

Лука Модрич (80).

«Манчестер Сіті»: Едерсон - Жоау Канселу, Емерік Лапорт, Кайл Вокер - Фернандіньо, Ілкай Гюндоган, Родріго Ернандес (Ніколас Отаменді, 89), Кевін Де Брейне, Філіп Фоден (Бернарду Сілва, 67) - Рахім Стерлінг (Давид Сільва, 81 ), Габріел Жезус.

«Реал Мадрид»: Тібо Куртуа - Рафаель Варан, Даніель Карвахаль (Лукас Васкес, 83), Ферлан Менді, Едер Мілітао - Тоні Кроос, Каземіро, Лука Модріч (Федеріко Вальверде, 83) - Еден Азар (Лука Йович, 83), Карім Бензема, Родріго (Марко Асенсіо, 61).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія)..

Арбітр: Фелікс Брих (Мюнхен, Німеччина)..

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 00:50 0

Дивіться відеоогляд матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі