ДЕМЧЕНКО: «Ставлю на підсумковий прохід Шахтаря до наступного раунду ЛЄ»

Колишній півзахисник «Аякса» впевнений, що команді Луїша Каштру під силу пройти «Вольфсбург»

Колишній півзахисник «Аякса», тренер «Вереса» та «Металіста 1925» Андрій Демченко оцінив шанси «Шахтаря» і «Вольфсбурга» в матчі-відповіді плей-офф 1/8 фіналу Ліги Європи.

- У «Шахтаря» в Києві не зіграє Ісмаїлі. Бразилець - велика втрата для гірників?
- Дуже велика. Ісмаїлі провідний гравець, який закривав весь лівий фланг і виконував функції як захисника, так і півзахисника, даючи при цьому можливість Тайсону зміщуватися в центр і створювати там чисельну більшість для своєї команди. Звичайно, Каштру знайде йому заміну, але все одно такого гравця, як Ісмаїлі, в «Шахтарі» більше немає.

- Болбат може закрити позицію бразильця?
- Ні, українець зовсім не тягне на роль Ісмаїлі. Думаю, це очевидно всім і тренерському штабу гірників тому числі. Швидше за все, зліва зіграє Сіпріано, тому що появу Матвієнка зліва я виключаю. На мій погляд, ламати пару центральних захисників Кривцов-Матвієнко Каштру в такому відповідальному матчі в єврокубках не буде.

- «Шахтар» подолає в результаті німецький бар'єр?
- Думаю, так. Ставлю в цій парі на підсумковий прохід «Шахтаря» до наступного раунду.

- В такому разі у гірників майже не буде перерви, після чого команду чекає новий сезон і знову Ліга чемпіонів. Чи витримають гравці таке навантаження?
- Луїш Каштру знав про цю ситуацію і планував підготовку команди заздалегідь. Тому деяким гравцям він давав відпустку ще в кінці минулого чемпіонату. Місяця з гаком на підготовку до нового сезону тренеру «Шахтаря» цілком вистачить. Пам'ятаю, в «Аяксі» у Ван Гала ми до 8 липня були у відпустці, потім до 20 липня проводили хороші збори і три якісних контрольні матчі, після чого до 20 серпня відновлювали сезон матчем за Суперкубок Нідерландів. Тому тренерський штаб «Шахтаря» теж все передбачив і добре підготував команду до єврокубків. Думаю, «Шахтар» не без зусиль, але пройде до наступного раунду Ліги Європи, - сказав Демченко.

Нагадаємо, матч «Шахтар» - «Вольфсбург» відбудеться в середу, початок о 19:55. Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1».

Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 травня 2024, 09:08 3

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня