Рінат АХМЕТОВ в 2016-му: «У серці Луческу Шахтар залишиться назавжди»

Чотири роки тому боси «гірників» не знали, що їхня думка може кардинально змінитися

Минулого тижня футбольний світ був шокований приходом Мірчі Луческу в київське «Динамо». Тренера, який 12 років успішно відпрацював в донецькому «Шахтарі», поспішно зробили живою легендою клубу і навіть зняли про нього документальний фільм.

Втім, сам Луческу, мабуть, порахував, що його занадто рано відправили на пенсію. Він двічі просився назад в «Шахтар», але президент клубу Рінат Ахметов вирішив, що віковий румун вже не знадобиться його клубу і відповів відмовою.

Мірча вирішив довести, що донецький клуб зробив помилку і тепер збирається повернути головного і найбільш принципового суперника на вершину українського футболу. Але зустріли його з неприязню як колишні футболісти і вболівальники «Динамо», так і ті люди, які зовсім нещодавно давали про нього виключно позитивні відгуки.

Пропонуємо згадати, як в травні 2016 року, відразу після відставки, про Мірчу Луческу висловлювалися президент «Шахтаря» Рінат Ахметов, генеральний директор «гірників» Сергій Палкін, а також директор телеканалів «Футбол 1/2/3» Олександр Денисов.

***

Кінець грудня 2015 року. У Луческу добігає кінця контракт з «Шахтарем», тому не дивно, що в ЗМІ почали з'являтися чутки про відхід румунського фахівця в інший клуб. Сергій Палкін прокоментував їх:

«Контракт «Шахтаря» з Луческу закінчується в травні 2016 року. Містер - висококваліфікований фахівець, за спиною якого величезний досвід, сотні матчів, проведених на найвищому рівні, в тому числі в Лізі чемпіонів. В його активі кілька десятків трофеїв і титулів.

Не дивно, що, як тільки його контракт з «Шахтарем закінчується, завжди є сильні клуби, які хотіли б бачити Мірчу Луческу в якості головного тренера. Якщо Містер очолить інший клуб, я впевнений, його команда буде демонструвати яскравий, атакуючий футбол», - сказав Палкін.

А це вже слова генерального директора після відставки Луческу:

«Для мене Містер - боєць, який, виводячи «Шахтар» на поле в кожному з 573 матчів, ставив завжди тільки одну мету - перемогти, і в більшості випадків домагався свого! Вболівальники завжди будуть пам'ятати, що саме Луческу став першим тренером в історії клубу, який завоював європейський трофей. Цим він підняв планку результатів «Шахтаря» на найвищий рівень, і хто б не прийшов після нього в якості головного тренера, йому буде неймовірно складно повторити цей успіх.

Я пишаюся тим, що всі ці роки працював з Містером пліч-о-пліч. Спасибі Вам, Містер, і Вашим помічникам за роки, проведені в «Шахтарі», за неоціненний внесок у розвиток і популяризацію нашого клубу! Удачі, здоров'я та успіхів у подальшій кар'єрі!».

Через 4 роки: ПАЛКІН: «Містери так не вчиняють. Луческу двічі просився назад в Шахтар»

Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов, на відміну від Палкіна, поки не зважився коментувати «зраду» Луческу, але після відходу румуна був переконаний, що любов тренера до донецького клубу триватиме вічно.

«Містер - дуже амбітна людина. Я знаю одне: там, де він буде, він віддасть всі сили для того, щоб перемагати в кожному матчі! Знаю, що його серце завжди з «Шахтарем». Я переконаний: «Шахтар» в його серці назавжди. Де б Містер не був, зараз йому потрібні нові виклики і емоції. Грати на чужих полях і, припустимо, за порожніх трибун - це зовсім інший смак. У 70 років Містер почувається молодшим, ніж я. І виглядає молодше, ніж я! Дай Бог, щоб він ще довго тренував. Але йому потрібні нові виклики. І «Шахтарю» потрібна свіжа кров. У такій ситуації я переконаний, що від цього виграють всі - і Містер, і «Шахтар», і вболівальники».

Директор телеканалів «Футбол 1/2/3» Олександр Денисов також був вкрай улесливий в своїх відгуках:

«Дуже важливо кожному тренеру знайти в своєму житті «свого» президента. Таким президентом для Мірчі став Рінат Ахметов. Ми побачили не тільки співпрацю, а й дружбу двох великих футбольних людей і для «Шахтаря» це все перетворилося на великі успіхи, яких команда досягла під керівництвом Луческу».

Через 4 роки: ДЕНИСОВ: «Як Луческу тепер буде дивитися в очі вболівальникам Шахтаря?»

Як же швидко люди здатні змінити свою думку...

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 травня 2024, 08:01 10

Шотландський «Селтік» з 1915 по 1917 рік не поступався у 62 поєдинках поспіль

Коментарі