Дубль від Роналду завдав нищівного удару по чемпіонських амбіціях Лаціо

Португалець побив рекорд за швидкістю оформлення 50-и м'ячів у Серії А

Фінальну крапку в розіграші тридцять четвертого туру італійської Серії А повинен був встановити домашній поєдинок чинного чемпіона країни на полі «Ювентус Стедіум». Туринський «Ювентус», який увійшов у стан турбулентності, приймав кризовий римський «Лаціо», однак результати попередніх зустрічей для обох команд не впливали на їхню позицію в зоні потрапляння в груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА на наступний сезон.

До центрального матчу звітного туру колектив Мауріціо Саррі підійшов з явним бажанням завдати нищівного удару по амбіціях «орлів» на отримання першого рядку. Перемога в очній дуелі для «зебр» була в цьому контексті скоріше частиною програми спокійного завершення сезону, ніж життєвою необхідністю. Куди більше їх цікавила можливість скористатися синхронними осічками міланського «Інтера» і «Аталанти» з Бергамо і, як результат, завдати удару відразу по трьом своїм переслідувачам.

Якщо мимохідь пробігти по статистиці першого тайму, то можна помітити, що «Ювентус» досить сильно підтискав суперника до його воріт і створював гольові моменти. «Лаціо» вдалося трохи вирівняти відсоток володіння м'ячем лише ближче до відходу на перерву. У той самий часовий проміжок «орли» мали свій перший реальний гольовий момент, але дальній удар Іммобіле прийняла на себе ліва штанга.

Каркас воріт дзвенів у цьому матчі і до цього, але на іншій половині поля. У праву штангу припав удар головою від Алекса Сандро ще до завершення першої чверті години, коли особливо було помітно, що «зебри» просто перебігають суперника в динамічних епізодах. Однак у Турині було занадто жарко, навіть не дивлячись на пізній вечір, для того, щоб одній з команд вдавалося довго витримувати високий темп своїх атак. Колектив Саррі відступив ближче до перерви, за що поплатився моментом біля своїх воріт, тому подібний хід після перерви був би вже недопустимий.

І «Юве» не став ризикувати. Роналду заробив пенальті дальнім ударом, який змусив м'яч зустрітися з рукою Баштуша прямо на лицьовій межі штрафного. Португалець сам же і реалізував покарання, пробивши в правий нижній кут. Однак від цього голу мало було радості українському вболівальнику - рекорд Андрія Шевченка перевершено, і тепер Роналду є автором найшвидшої півсотні голів у Серії А (61 матч). До того ж, Кріштіану став першим гравцем, який оформив стільки забитих м'ячів в найвищих чемпіонатах Англії, Іспанії та Італії.

Рекорд не встиг ще припасти пилом, як Кріштіану миттю, разом з Дібалою, скористався помилкою Луїса Феліпе в центрі поля, після чого аргентинець завершив ривок до чужого штрафного пасом на порожні ворота для 7-го номера. «Лаціо» був морально пригнічений, однак Саррі вирішив зіграти в піддавки з суперником. «Ювентус» віддав володіння м'ячем, за що в кінці матчу поплатився даремно витраченими нервовими клітинами.

На 83-й хвилині Бонуччі збив у своєму штрафному Іммобіле, після чого Чіро ударом з пенальті в лівий нижній кут відновив рівновагу з Роналду в гонці бомбардирів. А вже перед фінальним свистком справжнім героєм Турина в цей вечір став Щесни, який дістав з правого верхнього від себе кута удар зі штрафного від Сергія Мілінковіча-Савіча. На більше «орли» виявилися не здатні, але чи коштував того такий ризик від головного тренера «бьянконері»?

У наступному турі туринський «Ювентус» проведе гостьовий поєдинок проти фріульського «Удінезе», а до римського «Лаціо» на «Стадіо Олімпіко» завітає сардинська «Катанья».

Італійська Серія А. 34-й тур.

Ювентус - Лаціо - 2:1

Роналду, 51 (пен.), 54 - Іммобіле, 84 (пен.)

Алекс Сандро, 59, Бонуччи, 82, Данило, 88 - Д. Андерсон, 37

Ювентус: Щесни - Алекс Сандро, Бонуччі, де Лігт, Куадрадо - Рабіо, Бентанкур, Ремсі (Матюіді, 57) - Роналду, Дібала (Ругані, 89), Дуглас Коста (Даніло, 57).

Лаціо: Стракоша - Ачербі, Луіс Феліпе (Фальбо, 89), Баштуш - Дж. Андерсон (Вавро, 67), Пароло, Катальді (А. Андерсон, 75), Мілінковіч-Савіч, Лаццарі (Моро, 89) - Іммобіле, Кайседо (Адеканьє, 66).

Арбітр: Даниеле Орсато (Монтеккьо-Маджоре, Італія)

Стадіон: «Ювентус Стедіум» (Турин, Італія)

Удари (у площину): 13 (10) - 6 (5)
Кутові: 4 - 7
Оффсайди: 1 - 1.

ЮВЕНТУС-ЛАЦІО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі