Ювентус завдяки двом пенальті Роналду врятувався в матчі з Аталантою

Гол Малиновського не став переможним для бергамасків

«Аталанта» мала чудову нагоду піднятися на другу сходинку турнірної таблиці. Для цього їй потрібно було обіграти в Турині лідера Серії А, «Ювентус». І бергамаски були дуже близькі до цього!

Перший тайм вони виграли однозначно: 58:42% за володінням м'ячем, 5:2 за ударами, 2:1 за кутовими. Але головне - і за рахунком на табло! Гомес і Сапата удвох, перепасовуючись, пройшли всю оборону «Старої Синьйори», і Сапата ударом в дальній кут вивів бергамасків вперед - 0:1! Відзначимо, що команда повторила досягнення «Ювентуса» сезону-1951/52: відразу три гравці «Аталанти» забили за сезон не менше 15-ти м'ячів (Мур'єль 17, Ілічич і Сапата - по 15). З тих пір в Серії А не було подібних випадків!

Господарі тільки ближче до кінця тайму зуміли відсунути гру від своїх воріт. А на другий вийшли куди більш зарядженими. У «Аталанти» довгий час нічого не виходило біля чужих воріт, а потім не пощастило і у своїх. Після прострілу з флангу м'яч влучив в руку де Рона. Пенальті потужним ударом в лівий кут реалізував Роналду - 1:1.

Гості, бачачи, що гра вийшла з-під контролю, провели подвійну заміну. Замість гравців, котрі «зробили» перший гол, вийшли Малиновський і Мур'єль. І «зробили» свій! Колумбієць зліва віддав пас уздовж лінії штрафної, а українець потужно вистрілив у ближній кут - 1:2!

На жаль, «Аталанті» не вдалося втримати перевагу. Під завісу матчу в її штрафний трапився ще один момент з грою рукою. І ще більш прикрий - м'яч, вже вилітаючи зі штрафної, знайшов руку Мур'єля. Роналду пробив точно так же сильно і в той же кут - і знову голкіпер не дотягнувся до м'яча!

2:2, і «Юве» з 76-ма очками продовжує залишатися на вершині турнірної таблиці. 15 липня туринці їдуть в гості до «Сассуоло». «Аталанта» набрала 67 балів і посідає третє місце. 14 липня бергамаски приймають «Брешію».

Італійська Серія А. 32-й тур.

«Ювентус» - «Аталанта» - 2:2

Кріштіану Роналду (55, з пенальті, 90, з пенальті) - Дуван Сапата (17), Руслан Малиновський (81).

Федеріко Бернардескі (10), Хуан Куадрадо (29), Адрієн Рабьо (73) - Маріо Пашаліч (61), Ханс Хатебур (88).

«Ювентус»: Щенсни - Данило (Алекс Сандро, 57), Маттейс де Лігт, Леонардо Бонуччі - Хуан Куадрадо, Адрієн Рабьо, Блез Матюйді (Аарон Ремсі, 82), Родріго Бентанкур - Федеріко Бернардескі (Дуглас Коста, 57), Кріштіану Роналду, Пауло Дібала (Гонсало Ігуаїн, 70).

«Аталанта»: П'єрлуїджі Голліні - Хосе Паломіно (Адрієн Тамез, 75), Ханс Хатебур, Робін Гозенс, Берат Джімсіті, Рафаел толой - Йосип Ілічич (Маріо Пашаліч, 58), Алехандро Гомес (Руслан Малиновський, 68), Мартен де Рон, Ремо Фройлер (Матті Кальдара, 75) - Дуван Сапата (Луїс Мур'єль, 68).

Стадіон: «Альянц Стадіум» (Турин, Італія).

Арбітр: П'єро Джакомеллі (Трієст, Італія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 00:56 16

Шимон Марциняк ухвалив спірне рішення, не дозволивши мюнхенцям дограти момент

Коментарі