ФК Зоря: «Може, запросити в Україну арбітрів, які зараз без роботи?»

Луганчани дуже незадоволені суддівством у поточному чемпіонаті

Луганська «Зоря» опублікувала на офіційному сайті матеріал, в якому жорстко розкритикувала суддівство у другій частині сезону.

Луганчани детально виклали свою версію суперечливих епізодів. Також клуб шокований тим, що тільки п'ять арбітрів в Україні отримали ліцензію VAR.

«Зараз «Зоря» є чемпіоном за іграми з призначеної системою ВАР. Її-то в український чемпіонат запровадили, але користуватися нею так і не навчилися. Повтори арбітри у нас дивляться по п'ять хвилин (так було у вчорашньому матчі з «Олександрією», коли Катерина Монзуль передивлялася епізод з другим пенальті). Після перегляду системи ВАР приймаються абсолютно нелогічні рішення. Знову ж, як в епізоді гри 29-го туру з «Олександрією» було чути репліку Катерини Монзуль про те, що вона не бачить підстав для призначення 11-метрового удару на 76-й хвилині за фол Абу Ханни, проте після перегляду ВАР призначається абсолютно нелогічний 11-метровий.

Крім того, арбітрів, які навчені працювати з цією самою системою ВАР, можна перерахувати на пальцях. Це Катерина Монзуль, Віталій Романов, Євген Арановський, Сергій Бойко та Микола Балакін. Ось, власне, і всі кандидатури. Останній відсторонений. Арановський і Бойко - кияни.

Тому коли на наш наступний матч з «Колосом» знову буде призначена умовна Катерина Монзуль або Віталій Романов, це вже нікого не здивує. А ось чи закінчиться знущання з боку суддівського корпусу над одним з найстаріших клубів України? Це питання залишається риторичним.

На завершення скажемо, що якщо ми комусь стоїмо поперек горла, якщо з'явилася незручна команда, яка не вписується в плани деяких клубів, то ми ще раз підкреслимо, що «Зоря» грає, в першу чергу, в футбол, а не в закулісні ігри. Зараз простоюють чемпіонати Франції та Нідерландів. Безліч досвідчених суддів залишилися без роботи. Може, запросити їх хоча б поділитися досвідом?», - сказано в повідомленні «Зорі».

Володимир Клепач Джерело: ФК Зоря Луганськ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Коментарі