«Юніорський» склад Ворскли зумів завоювати нічию зі Львовом

Далекий від основного складу полтавчан зумів двічі відзначитися у воротах колективу Цецадзе

Черговий тур української першості відкривало протистояння між ПФК «Львів» та полтавською «Ворсклою». При цьому зустріч була перенесена на Тернопільський міський стадіон, який тимчасово став домашнім для «синьо-золотих».

Практично вирішене питання зі зняттям «Карпат» з чемпіонату убезпечило «містян» від прямого вильоту в Першу лігу, але перспектива грати матчі плей-оф за право залишитися в еліті не може радувати шанувальників «левів». Тому номінальні господарі були сповнені рішучості саме в поєдинку з «Ворсклою» перервати свою безвиграшну серію. Тим більше, що полтавчани привезли до Тернополя молодіжний склад на чолі з недавнім героєм півфіналу Кубка України Павлом Ісенком. На даний момент для «зелено-білих» очікувано головним пріоритетом стає вирішальне протистояння національного Кубка, в якому вони вже наступного тижня битимуться з «Динамо».

Але почалася зустріч зовсім не так, як того очікували вболівальники «левів». Одна з найгірших захисних ліній чемпіонату (більше «Львова» в свої ворота пропустив лише «Колос») дала слабину вже на 7-й хвилині. В атаці молоді полтавці довели м'яч до свого капітана Артема Челядіна, який класним обвідним ударом пробив точно в кут.

Після пропущеного гола львів'яни взяли м'яч під контроль, але їхні опоненти не збиралися притискатися до свого штрафного. Компактна оборона «зелено-білих» не дозволяла суперникам турбувати Ісенка, а контрвипади полтавчан виглядали досить перспективними. За перші півгодини гри львів'яни запам'яталися лише дальніми ударами Кравчука і Яковеллі, які не несли загрози для 16-річного голкіпера. А полтавська молодь грала з азартом, і зіграй трохи хитріше в кінці тайму Власов, справи у «Львова» могли стати зовсім поганими.

Друга половина зустрічі почалася з гольового моменту біля воріт «Ворскли». Богунов вивів на ударну позицію Бопесу, який з лівого кута штрафного не влучив у ближній кут. А далі «наварила» вже оборона полтавського клубу: обрізкою Павлюка сповна скористався Яковеллі, який технічно перекинув м'яч через голкіпера.

На полі почалися «гойдалки», і команди стали демонструвати більш динамічний футбол. Знову загрожував воротам Яковеллі, відмінний шанс оформити дубль упустив Челядин, трохи не влучив у ціль Власов. З плином часу полтавчани помітно втомилися, почавши програвати мікроепізоди своїм більш досвідченим суперникам. І львів'яни зуміли скористатися ситуацією. Після навісу зі штрафного і дещо невпевненої гри Ісенка м'яч відскочив на голову Борзенка, якому залишалося влучити у порожні ворота.

До честі молодих полтавців, вони не здалися, і відразу могли зрівняти результат, коли Козиренко не зміг з близької відстані влучити у ворота. Міг зняти питання про переможця зустрічі Татарков, але після його удару м'яч влучив у поперечину. Гості перевели гру до штрафного львів'ян і були винагороджені: після навісу з флангу і скидки партнера Данило Кравчук завдав точного удару.

Але і це було ще не все. Чергова атака «Львова» завершилася ударом Богунова, після якого м'яч потрапив у виставлену руку Павлюка. Справа відбулася в штрафному полтавчан, але арбітр не став вказувати на 11-тиметрову позначку. А незабаром «зелено-білі» вийшли вчотирьох (!) на голкіпера, і момент запоров Бугаєнко, який цей момент організував.

Таким чином, «Ворскла» продовжила свою безпрограшну серію, а львів'яни знову не можуть перемогти. Тепер на полтавчан чекає вирішальний поєдинок Кубка України, який вони проведуть зовсім іншим складом. У наступному турі підопічні Юрія Максимова будуть відпочивати, оскільки їхнім суперником повинні стати «Карпати», а «Львів» зіграє в гостьовій зустрічі з «Дніпром-1».

Українська Прем'єр-ліга. 29-й тур.

Львів - Ворскла - 2:2

Яковеллі, 55, Борзенко, 75 - Челядін, 7, Д. Кравчук, 89

Татарков, 45, Сабіно, 52, Гончар, 70 - Д. Кравчук, 22, Мельничук, 63, Дубко, 74

Львів: Сарнавський - Татарков, Ю. Кравчук (Гончар, 69), Братков, Борзенко - Сабіно - Богунов, Шина (Приймак, 77), Бопесу (Клименчук, 69), Алваро (Ренан, 56) - Яковеллі.

Ворскла: Ісенко - Мельничук, Дубко, Павлюк, Сємілєт (Посевкін, 90+2) - Козиренко (Бугаєнко, 83), Челядін, Білий (Галата, 46), Гаджук (Кулаковський, 90+2) - Власов (Дмитрук, 73), Д. Кравчук.

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька обл.)

Стадіон: Тернопільський міський стадіон (Тернопіль)

Удари (у площину): 13 (4) - 9 (3)
Кутові: 4 - 4
Оффсайди: 1 - 0.

ЛЬВІВ-ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 червня 2024, 22:14 5

Кіліан гратиме центрфорварда

Коментарі