Іріша БЛОХІНА: «Тато – неймовірний тренер. Кожному варто повчитися у нього»

Тренер українських гімнасток – про своїх батьків

Віце-президент Федерації художньої гімнастики України і старший тренер національної збірної Іріша Блохіна розповіла про своїх батьків - володаря «Золотого м'яча-1975» Олега Блохіна і чемпіонку світу з художньої гімнастики Ірину Дерюгіну.

- Одні з найбільш цікавих і корисних розмов у нас були, напевно, з татом. Я жила з ним в Греції і любила їздити на тренування, спілкувалася з тренером воротарів. Не повірите, але це все теж перетинається з гімнастикою. Бути тренером - це ціле мистецтво, а не просто прийшов і поставив галочку.

- Які ваші батьки Олег Блохін та Ірина Дерюгіна в звичайному житті? З боку здається, що вони суворі.
- Є суворість, а є дисципліна. Це дві різні речі. Багато дітей сьогодні не розуміють, що таке дисципліна. А це те, що робить тебе професіоналом, робить тебе кращим і загартовує. Дисципліна - це не покарання. Всі чомусь бояться цього слова, але для мене дисципліна - це, в тому числі, можливість досягти своєї мрії.

Тому так, у моїх батьків є дисципліна. Не кожна людина може зробити те, що вдалося їм. Вони - найкращі і не дають собі розслабитися. Тато і мама - великі люди цієї країни, яка повинна ними дорожити і цінувати, поки у них є сили і азарт працювати, і поки вони здорові. На жаль, такі люди цінуються потім. Молодь часто навіть не знає, хто такі Блохін або Дерюгіна. Але потрібно, щоб вони знали ці прізвища.

У житті вони мегакруті. Ірина Іванівна шалено весела і цікава. Вона ніби заряд атомного реактора. Не потрібні інші електростанції - вистачить однієї Ірини Дерюгіної, щоб забезпечити всю країну електроенергією. Вона всіх надихне, зарядить, у неї завжди є сили. Вона ніколи не дає собі вихідного, якщо їй погано, і навіть під час відпочинку буде вкладати в розвиток себе та інших.

Тато - неймовірний тренер. Кожному варто повчитися у нього. Так, він дуже любить дисципліну. Суворість може теж бути присутньою в ньому. Але це захисна реакція. Батьки - глибокі люди, які дуже сильно люблять свою справу. Вони фанати того, чим займаються.

Читайте також: Іріша БЛОХІНА: «Іноді у Великому футболі мені спеціально відключали мікрофон»

Денис Шаховець Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 червня 2024, 11:46 0

Гра збірної Франції на Євро-2024 поки не виправдовує сміливих очікувань шанувальників «триколірних»

Коментарі