Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Циганков ще не готовий грати два тайми»

Наставник киян прокоментував важкий матч УПЛ проти «Колоса»

Тренер «Динамо» Олексій Михайличенко дав коментар за підсумками матчу УПЛ проти «Колоса» (2:1), в якому суддя призначив 4 пенальті.

- Якщо коротко охарактеризувати цей матч, то єдине, що було позитивним в цій грі - це тільки результат. Показати ту гру, яку ми хотіли, на яку налаштовувалися і до якої готувалися, не вдалося. По-перше, через те, що ми грали не на тих швидкостях, на яких повинні були, по-друге, допустили дуже багато помилок, причому не хтось окремо, а вся команда. А також важливо, що емоційно і психологічно ми не змогли налаштуватися на цю гру і відновитися після тих матчів, які були раніше, і забрали дуже багато емоцій.

- Яка ваша оцінка цього матчу з точки зору суддівства?

- Я не коментую суддівство, тим більше що ви прекрасно розумієте, що на грі працювала система VAR, а сперечатися з нею складно. Для мене важливіше те, що вдалося зробити моїй команді. Звичайно, я задоволений результатом і тим, що ми взяли важливі три очки. Але за великим рахунком, ми могли програти цей матч, і тільки величезним зусиллям волі змогли виграти цю перемогу. Ми поступилися «Колосу» в бажанні, але, повторюся, за емоціями і в психологічному плані це дуже складний відрізок. Потрібно заспокоїться і продовжувати робити все, що від нас залежить, щоб досягати потрібного результату.

- Каргбо після матчу з «Минаєм» отримав хороші відгуки, ви розглядаєте можливість випустити його в основному складі?

- Звичайно ж, він готується, але ми прекрасно розуміємо, що розуміння і взаємодії з гравцями у нього ще недостатньо, щоб випускати його в таких матчах, коли ми ризикуємо залишитися удесятьох. У такій ситуації дуже важливо ігрове взаєморозуміння, чого у нього, на жаль, немає. Але ми, безумовно, на нього дуже розраховуємо. Була б інша ситуація, ми б його випустили, щоб він відчув ігрову і командну атмосферу. Тренування - це одне, а гри - зовсім інше.

- На скільки відсотків готовий Циганков після травми?

- Оцінити у відсотках не беруся. Ми бачимо, що Вітя виходить на поле, додає, загострює гру і намагається все робити на рівні, але все-таки невеликі помилки допускає. Видно, що ігрової практики у нього ще не вистачає, напевно, два тайми він грати ще не готовий. Будемо сподіватися, що найближчим часом все стане на свої місця. Незважаючи на те, що у нас дуже важливі матчі, ми не хочемо його втратити, якщо випустимо завчасно.

- Не в перший раз «Динамо» добивається результату завдяки кадровій ротації по ходу матчу. Така ваша задумка, або не всі футболісти готові грати весь матч?

- Заміни завжди грають дуже важливу роль. Не можна гарантувати, що всі одинадцять чоловік, які вийшли на поле в основному складі, покажуть все, на що вони готові. Якщо це виходить, нехай кожен грає все 90 хвилин. Щоб перебудувати і посилити команду, завжди використовувалися заміни. Особливе значення це має після карантину, коли всім командам дуже важко грати одинадцятьма гравцями, і ми це бачимо, особливо у других таймах. Ще й по дуже жаркій погоді, коли немає ігрового тонусу, заміни завжди грають ключову роль. Хочу підкреслити, що вони завжди грають роль, потрібно мати кілька планів на будь-який матч.

- У матчі з «Колосом» добре себе проявив Георгій Бущан, конкуренція на воротарській позиції позитивно на нього впливає? Чи можна сказати, що він зараз номер один?

- У нас два прекрасних воротаря - і Бущан, і Бойко. Перед кожним конкретним матчем у нас йде цілеспрямована підготовка. Знаючи сильні якості обох голкіперів, перед самою грою ми вирішуємо, хто з них буде грати. Звичайно, конкуренція повинна бути, причому, здорова, щоб не тільки вони, а й вся команда бачила, що, якщо один гравець готовий краще, ніж інший, він буде обов'язково грати. Це важливо для атмосфери всередині команди.

Іван Зінченко Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 20:50 0

7 травня о 22:00 пройде матч-відповідь 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі