Суркіс не ризикнув. Динамо міг очолити відомий іспанський тренер

За словами Геннадія Перепаденка, Хав'єр Клементе в 2005 році вивчав базу киян

Футбольний агент Геннадій Перепаденко розповів про те, як іспанський спеціаліст Хав'єр Клементе міг очолити київське «Динамо» 15 років тому:

«Так, Хав'єр Клементе у 2005 році міг стати тренером «Динамо». У керівництва «Динамо» вже з'явилися думки щодо запрошення іноземного тренера. Клементе на той момент два роки перебував у творчій відпустці. Останнім місцем роботи був «Еспаньйол».

Я зв'язався з Хав'єром. Пропозиція його зацікавила. Перша зустріч відбулася в Монако. Потім брати Суркіси запросили його до Києва - подивитися базу в Кончі-Заспі, футбольну школу на Нивках. З'їздили на матч із «Ворсклою» в Полтаву.

Клементе поставив єдину умову - щоб не втручалися в тренерську роботу і селекцію. Вважаю, для українського клубу це був цікавий варіант. Хав'єр двічі вигравав чемпіонат Іспанії з «Атлетіком» Більбао, де традиційна ставка на місцевих вихованців - басків. Вважалося, що він дуже хороший у вихованні молодих гравців.

Думаю, що Суркіс не ризикнув довірити команду іноземному тренеру. 15 років тому це вважалося революційним кроком. Клементе було цікаво спробувати себе в новому проекті. Але в підсумку Хав'єр повернувся до «Атлетіка» Більбао».

Раніше повідомлялося, що Ігор Суркіс розраховує повернути Сергія Реброва у київське «Динамо», а Олексій Михайличенко, за даними джерел, не хоче залишатися наставником команди.

Микола Степанюк Джерело: Футбол 24
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 21:37 0

Обидві команди разом зі збірною Іраку здобули путівки на Олімпіаду 2024

Коментарі