МЕТРЕВЕЛІ: «Димінському треба було доплатити, щоб позбутися Карпат»

Спеціаліст – про зміну власника львівського клубу

Експерт програми «Великий футбол» Михайло Метревелі поділився думкою про зміну власника львівського клубу. Новим власником «Карпат» став Олег Смалійчук.

«Причин таких хитрощів може бути багато. По-перше, пристрасне бажання Олега Смалійчука врятувати клуб. Він бачить якісь методи, як це зробити. Але я розумію, що ці другі 50%, це все одно, що купити клуб з серйозною медичною проблемою, яка є нижче пояса. Вирішити це питання буде неможливо. Це не вдалося ані Козловському, ані Герезі і так далі. З іншого боку, я розумію людину, яка купує такий ризикований проєкт. Потрібно ставити завдання - мінімум увійти в першу п'ятірку, а то і в трійку команд УПЛ.

Смалійчук купив 50% акцій клубу. За які гроші, за якими домовленостями - це знають тільки Олег та Димінський. Якщо він заплатив грошей більше, ніж 1 євро, то він явно переплатив. Тут, скоріше, Димінському треба доплатити, щоб позбутися клубу і не стати батьком банкрутства цієї команди, в яку він вклав душу, серце і великі гроші. Тому, для Димінського це дуже вигідний хід, тому що він не робить банкрутом клуб. Якби були потенційні покупці сильніше, ніж Олег, тоді б він продав клуб їм.

Ми не знаємо, на яких умовах він придбав клуб. За 1 євро можна придбати клуб, у якого є певні боргові зобов'язання. Якщо там боргів на 100-200 тисяч, то ти за один євро купуєш два мільйони боргів. Ця ситуація вигідна для Димінського, який не хоче і не може фінансувати команду, маючи цю проблему з партнером. Жоден міжнародний інвестор не вкладеться в проблемний актив. Олег - сміливий і чесний чоловік. Він не буде грати договірняки та цирк з коронавірусом теж не влаштує. У Смалійчука немає репутації «рішали». Він прямий і відвертий, часом навіть занадто», - сказав Метревелі.

Денис Шаховець Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 08:16 1

«Брест» вже не опуститься нижче 4-го місця у таблиці Ліги 1 2023/24