АБРАМЕНКО: «Пропонували переїхати в Росію, але не зрослося, і слава Богу»

Український фристайлист зазначив, що в Росії та Білорусі умови кращі

Український фристайлист Олександр Абраменко, переможець Олімпійських ігор 2018, розповів, що йому пропонували змінити громадянство на російське:

«Пропозиція була ще перед Олімпіадою у Ванкувері. У 2009 році отримав пропозицію змінити громадянство і переїхати виступати за Росію. Ну, тому що, як не крути, в Росії набагато більше виділяється грошей, там набагато відповідальніше підходять до розвитку, до цього всього. Умови у них набагато кращі.

Але не зрослося, і, я вважаю, слава Богу. Думка така: виграти Олімпійські ігри - це досягнення нереальне, емоційне. Але виграти золото Олімпіади для своєї країни - це відразу ж на 10 множиться. Це в 100 разів крутіше. Тому й залишився.

Але, на жаль, є приклади. Припустимо, білоруські спортсмени Антон Кушнір і Алла Цупер (переможці ОІ-2014) - це українські спортсмени, які раніше переїхали тренуватися до Білорусі, тому що там кращі умови. Ну і там для олімпійських чемпіонів побудували просто грандіозний комплекс. Всі, хто приїжджає в цей комплекс, просто в шоці знаходяться».

Переможний стрибок Абраменка на ОІ-2018

Микола Степанюк Джерело: PlayPRO
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зимові види | 01 травня 2024, 09:10 4

Український скелетоніст відреагував на скандальні заяви Алсу Алєйнікової

Коментарі