Бій Фергюсона проти Гейджі - кращий, ніж проти Хабіба. Буде більше екшену

Лев Кравців - про настільки очікуваний головний поєдинок UFC 249

Поєдинок Фергюсона проти Нурмагомедова чекають не тільки фанати ММА. Ці хлопці просто зобов'язані одного разу побитися. Як мінімум, тому, що саме Тоні вважається бійцем, який може перемогти Хабіба в цій вазі.

Але якщо розглядати з позиції якісної бійки в октагоні, битва Фергюсона проти Джастіна Гейджі - набагато більш барвиста подія. Тут точно буде жарко, будуть пропущені удари і, можливо, несподівані повороти сюжету.

Чому знову без Хабіба?

Епопею ситуації з Нурмагомедовим переказувати в подробицях немає ніякого бажання, але коротко розповісти варто. Хабіб і Фергюсон домовилися в п'ятий (!) раз про поєдинок. Всі чотири попередні рази вони так і не побилися.

Дана Вайт, незважаючи на пандемію коронавірусу, заявив, що вечір UFC 249 точно відбудеться. Потім Хабіб полетів до Росії. Як він сам сказав - за порадою друзів. Природно, коли кордони закриті, повернутися назад в США немає можливості. Як і американцям прилетіти до Нурмагомедова. У підсумку, президент UFC спочатку до останнього стверджував, що бій станеться, а потім сказав, що заздалегідь було ясно, що Хабіб не зустрінеться з Фергюсоном.

Тоні Фергюсон - Джастін Гейджі. Прогноз і анонс на бій UFC 249

Але Вайт не звинувачує росіянина. За його словами, рішення полетіти - логічне і правильне, а бій відбудеться просто трохи пізніше. Так, потрібно буде домовлятися вшосте, але це ж уже звична справа для нас із вами.

Нурмагомедов пообіцяв: до початку літа він буде готовий і приїде розривати всіх. У проміжках між цими обіцянками Хабіб обізвав Фергюсона і Конора, трохи позлився, що всю провину скинули на нього, і пішов до залу. Тепер чекаємо росіянина в октагоні влітку. Тим більше, що UFC тепер будемо дивитися часто.

Гейджі - крутий?

Джастін - один з найбільш обговорюваних бійців UFC останнім часом. За останні два роки він провів чотири поєдинки: одна поразка і три дострокових перемоги. Програвав Гейджі останній раз 14 квітня 2018-го Дастіну Пор'є технічним нокаутом у четвертому раунді. Перед цим була ще одна поразка - теж дострокова. Якщо Пор'є просто забив Джастіна серією ударів руками, то перед цим Едді Альварес зловив його ідеальним коліном в клінчі в третьому раунді.

Після цього Гейджі не програвав. Він поспіль розібрався з Джеймсом Віком, Едсоном Барбосою і Дональдом Серроне. Причому, зробив це супер яскраво. Всі троє полетіли в нокаут вже в першому раунді. Вік протримався менше, ніж півтори хвилини. Барбоса і Серроне - трохи довше, але на другий раунд вийти не змогли.


twitter.com/ufc

Головна фішка Гейджі - гарматні удари. Його влучання руками - справжня потужність. Нокаут Барбоси і зовсім є шедевральним. Джастін наздогнав суперника довгим боковим, після чого все було закінчено тут же.

Такі успіхи привели до того, що Джастіна стали сватати в суперники і Хабібу, і Конору, але, в підсумку, з ним зустрінеться Фергюсон вже дев'ятого травня.

Початкова ситуація була для Гейджі не настільки позитивною. Він прийняв виклик менше, ніж за місяць, йому потрібно було зганяти більше десяти кілограмів і готуватися в стислі терміни до одного з найрізноманітніших бійців UFC. Зараз же все більш позитивно - у Джастіна є, нехай і не дуже багато, але досить часу, щоб підтягнути фізичну готовність.

Так, доведеться обійтися без спарингів через карантин і напрацювань під певного суперника, а й основний шанс Гейджі не в тактичних фішках.

Фергюсон готовий?

Здається, у Тоні все відмінно. Він готувався до Хабіба, зганяв вагу і навіть зробив потрібні кілограми до попередньої дати, коли UFC 249 скасували через вказівки згори і пандемію. Якщо Фергюсон не заганяв себе навантаженнями, то на бій повинен вийти у відмінній формі.

«Мені все одно, з ким битися. Просто назвіть ім'я суперника, щоб я міг перемогти його і забезпечити свою сім'ю. Мені більше нічого не потрібно», - говорить Тоні.


twitter.com/ufc

Зараз у Фергюсона вражаюча серія з 12 перемог поспіль, а обличчя суперників зазвичай перетворюються на криваве місиво. Тоні у відмінній формі - загроза для кого завгодно. Навіть для Хабіба і тим більше - для Гейджі.

Є побоювання, що Тоні, який віддає перевагу незвичайним тренуванням і для чогось скидає вагу до дати, в яку вже точно не буде бою, може просто вийти перетренованим. Це навіть гірше, ніж недостатньо готовим, тому що в цьому випадку сил Фергюсона може не вистачити на всі раунди.

Так хто ж є фаворитом?

У букмекерів Фергюсон - фаворит. На нього можна поставити із середнім коефіцієнтом близько 1.5. На Гейджі дають приблизно 2.5-2.8. Чи так це насправді? Так, цілком.

Тоні в ідеальній формі повинен перемагати Гейджі і навіть достроково. Тоні - більш різноманітний боєць. Він прекрасний у стійці. Ідеально працює ліктями, прекрасний і в ударах ногами, і руками, хороший в клінчі. Крім цього, Фергюсон хороший в партері і може закрутити кого завгодно.

Звичайно, в нього вистачає недоліків, якими може скористатися Гейджі. Тоні не ідеальний в захисті, а удару Джастіна досить однієї щілини в захисті, щоб швидко закінчити бій навіть без добивання. Саме через це в поєдинку вистачає інтриги.

Де дивитися онлайн UFC 249: Тоні Фергюсон - Джастін Гейджі

Завдання Фергюсона - не дати влучити по собі Гейджі в перших раундах, відпрацювати на дистанції і в партері, після чого брати Джастіна після середини бою. До третього-четвертого раунду Гейджі втратить у різкості ударів і натиску, а Тоні зможе попрацювати ліктями назустріч і на підлозі.

Джастіну ж потрібно стартувати швидко і не чекати, поки Тоні вкотиться в бій. Його мета - перемогти в перших двох раундах, про що, до речі, він говорив і сам. Напір, короткі важкі удари і постійний тиск - ключ до перемоги Гейджі. Звичайно, це не означає, що навіть зробивши все так, Джастін переможе. Але шансів буде набагато більше, ніж в разі, якщо він вирішить грати з Фергюсоном у його гру на всю дистанцію.

У будь-якому випадку, такий поєдинок - насолода для будь-якого фаната боїв. Ніякої метушні на канвасі, ніякої довгої боротьби. Тільки обміни, рубка і активний партер, в якому в хід підуть гострі лікті Фергюсона.

Буде жарко і насичено. А на боротьбу проти Хабіба ми ще встигнемо подивитися.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:40 0

Головний тренер «Барселони» пояснив, чому його команда програла

Коментарі