Секретар КДК: «Були підстави застосувати до Севідова санкції»

Ігор Грищенко – про дискваліфікацію тренера

Секретар КДК ФФУ Ігор Грищенко прокоментував додатковий розгляд справи щодо можливої ​​участі «Сум» в договірних матчах.

- Що вплинуло на зміну розмірів покарань у справі «Сум» між першим і другим рішенням КДК?
- Був додатковий розгляд справи, оскільки апеляційний комітет встановив при першому розгляді деякі порушення з боку КДК. Зокрема, процесуальні. Тому на цей раз були виправлені ці недоліки, а також були повторно вивчені і проаналізовані всі матеріали, заслухані показання фігурантів справи і свідків. Це все призвело до того, що санкції щодо деяких осіб були переглянуті. В тому числі, щодо Олександра Севідова.

- Які саме деталі вплинули, наприклад, на покарання Севідова, якого визнали невинним в першому рішенні, а в другому покарали одним з найбільших термінів?
- Ми встановили, що є підстави застосовувати до нього санкції у даній справі. Але ділитися деталями буде некоректно, поки не опублікований ще повний текст рішення і фігуранти не скористалися правом на апеляційне оскарження.

- Від чого залежить розмір покарання?
- Від ступеня провини, від співпраці з органом, від того, яку інформацію надав футболіст або функціонер. І, звичайно, від пом'якшуючих чи обтяжуючих обставин. В тому числі, показання свідків.

- Тобто КДК повторно збирав свідчення всіх покараних?
- Абсолютно кожна людина мала можливість з'явитися на засідання особисто або через представника, телефоном. Були повністю забезпечені права всіх учасників процесу. Оскільки саме при першому розгляді деякі з футболістів скаржилися, що у них не було такої можливості. На цей раз всіх вислухали, було проведено ряд засідань.

- Рішення додаткового розгляду справи було ще 12 березня, але опублікували тільки 28 квітня. Чому так?
- Засідання пройшло якраз перед карантином. Деякий час ще узгоджували остаточний текст рішення - всі члени КДК мали узгодити це. Через певні технічні причини процес затягнувся з початком карантину. А потім ще з підписанням і з відправкою рішення. Треба було дотримати всі процесуальні нюанси. Тому, на жаль, з цим вийшла затримка.

Але це жодним чином не впливає на права фігурантів справи. Всі терміни щодо оскарження справи починаються в момент отримання рішення. Вчора всі фігуранти отримали рішення, з сьогоднішнього дня почався відлік в п'ять днів, протягом якого вони можуть звернутися за повним текстом рішення - після його отримання у них буде десять днів на звернення до апеляційного комітету, - сказав Грищенко.

Нагадаємо, КДК заборонив Севідову футбольну діяльність на 5 років. Він у відповідь заявив, що подаватиме апеляцію.

Денис Шаховець Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 14:16 27

Український вінгер може перейти в «Наполі»

Коментарі