Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Логінов відбув своє покарання, що ви від нього хочете?»

Український біатлоніст – про цькування скандального росіянина

Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний розповів про ситуацію з російським біатлоністом Олександром Логіновим, в номер якого увірвалася антидопінгова поліція на чемпіонаті світу-2020 в італійському Антхольці.

«Ситуація з Логіновим в Антхольці - це було вже занадто. Якщо ви хочете, щоб конкретно Логінов або будь-який інший спортсмен, якого ловили на допінгу, вже не виступали - змініть правила, покарання за різні види допінгу.

Якщо ви так хочете - поміняйте, ініціюйте комісію, щоб його вже вигнали повністю, не на два, а довічно або на чотири роки.

Допустив він помилку чи це була система допінгу в Росії - це не має значення зараз.

Але тиснути під час змагань... Було видно, що це навмисна психологічна тиснява. У день перед стартом, о 6 ранку, до нього завалюються з автоматами карабінери, говорять не рухатися, і годину він сидить на ліжку, поки його обшукують - в день старту так не робиться. Якщо ми боремося за чистий спорт, прийдіть в день відпочинку, коли йому він не потрібен, і робіть свою справу.

Як на мене, це було занадто. Я не захищаю конкретно його або допінгістів - я теж проти цього, але є правила, і ми повинні їх дотримуватися.

Якщо він виступає, то відбув своє покарання - що ви від нього хочете?» - сказав Підручний.

Читайте також: «Російський допінгіст знищує наш спорт». Реакція на золото Логінова

Денис Шаховець Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 18:11 17

Наставник оцінив гру досвідченого футболіста

Коментарі