Сергій РАФАЇЛОВ: «Кадровий потенціал УАФ впав на дуже низький рівень»

Відомий функціонер розкритикував УАФ

Колишній генеральний директор «Зорі» Сергій Рафаїлов оцінив роботу Української асоціації футболу (УАФ) під керівництвом Андрія Павелка:

«Я так скажу, з відходом Григорія Суркіса кадровий потенціал в федерації опустився на дуже низький рівень. Свої посади покинули «монстри», професіонали своєї справи. А зараз... залишилися тільки полубізнесмени.

Я ж кажу, я не розумію, чому футбольні клуби не є членами федерації. Вони не можуть брати участь в обговореннях. В основному учасниками є «свої» люди, які приїхали з регіонів країни, у яких є багато привілеїв: хороші зарплати, машини, відрядження і тд. Звичайно, такі люди будуть приймати рішення, які будуть вигідні керівництву федерації, а не українському футболу.

УАФ володіє достатніми коштами, але чому то ми ніколи не бачили звітів про те, скільки і куди пішли ці гроші? Адже виховання футболістів для збірної, будівництво стадіонів - основне навантаження цього лежить суто на футбольних клубах, а не на міських федераціях або навіть УАФ. Скажіть, у нас багато футбольних полів в країні, які побудували і доглядають за ними УАФ або муніципальні федерації футболу? Хоча можу відзначити, наприклад, Запоріжжя, чия футбольна влада дуже багато сил і грошей витратила на догляд за «Славутич-Ареною». Але це поодинокі приклади.

З боку УАФ немає ніякої допомоги футбольним клубам. Я взагалі боюся, що незабаром Прем'єр-ліга перетвориться на ДСТ «Урожай». Подібні підприємства завжди були дуже збитковими, а зараз багато хто думає про те, що окремо взятий колгосп підніме український футбол до небачених висот».

Раніше Рафаїлов заявив, що «Шахтар» робив все, щоб розвалити УПЛ.

Олег Дідух Джерело: Football.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 09:39 1

Кирило Фесюн залишить «Колос»

Коментарі