Василь УТКІН: «Те, як Крим став російським, дуже важко прийняти»

Російський коментатор вважає, що це було помилкою Путіна

Російський журналіст Василь Уткін висловив своє ставлення до анексії Криму.

- Коли ви говорите, що Росія незаконно приєднала Крим, ви не боїтеся? Адже в Росії це серйозна заява. Вам не страшно?
- Ні. Я навіть не розумію, про що ви питаєте.

- Ви розумієте, що те, що Росія забрала в України Крим і розв'язала війну на Донбасі, це велика історична помилка Путіна?
- Так звісно. Адже це спричинило за собою серйозні наслідки.

- Росіяни в переважній масі або серед ваших знайомих розуміють, що ті проблеми, що у них є, вони через те, що Росія забрала Крим, що прийшли санкції за Донбас - і так далі?
- Люди мого кола спілкування розглядають Крим і Донбас як прояв тих проблем, які і привели Росію до того стану, в якому вона зараз перебуває.

Для мене першим проявом, що все здорово пішло не туди, стало те саме засідання «Єдиної Росії», де було оголошено, що Путін повертається. Я дуже засмутився, що вони вирішили це без мене, адже це мене стосується, як і інших 140 мільйонів хлопців та дівчат на зразок мене. Для мене поворот стався саме тоді, все інше - прояв.

Зараз набагато важливіше говорити не про співвідношення людей, які хочуть повернути Крим до складу України, і тих, хто хоче, щоб півострів залишався російським. Я думаю, що це співвідношення зараз набагато менш актуально, ніж співвідношення людей, які з захопленням прийняли приєднання Криму, а зараз розчаровані тим, що з ними відбувається. Ось це співвідношення набагато більш актуальне.

Крим цілком міг бути російським, якби у кримчан користувалася попитом російська освіта, якби люди купували російські товари, якби там працювали російські бізнесмени і вигравали конкуренцію.

Те, як Крим став російським, дуже важко прийняти, я не вважаю, що це справедливо, - сказав Уткін.

Читайте також: УТКІН: «У Білорусі все залежить від слів Батьки, а у нього явно не всі вдома»

Володимир Клепач Джерело: Алеся Бацман
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 квітня 2024, 15:49 0

Перервалася 10-річна серія виступу луганчан на євроарені

Коментарі