Єрко ЛЄКО: «На перших зборах у Динамо зрозумів, що до лідерів мені далеко»

Екс-гравець «Динамо» розповів про роботу на тренуваннях у київському клубі

40-річний колишній півзахисник київського «Динамо» Єрко Лєко розповів про важкі зборах в клубі.

«Я добре пам'ятаю той день, коли треба було приймати остаточне рішення. Це було 31 серпня, останній день трансферного вікна. Президент загребського «Динамо» Здравко Мамич сказав, що треба визначатися - їду я чи ні. Переїзд до Києва був дуже вигідним у фінансовому плані, причому як для мене, так і для клубу. У Загребі на той момент не було грошей, і мій продаж був хорошим шансом для клубу залишатися на плаву.

Звичайно, було дуже сумно залишати рідну домівку, та й в Україні, звичайно, спочатку зіткнувся з труднощами. Це вже був зовсім інший рівень, набагато вищий, київське «Динамо» грало в Лізі чемпіонів. Пригадую свою першу гру в найпрестижнішому клубному турнірі Європи. Ми грали вдома з «Ньюкаслом», стадіон був забитий. Так перші хвилин п'ятнадцять я, напевно, лише одного разу доторкнувся до м'яча. Щоправда, потім вдалося віддати гольовий пас на Шацьких, після чого впевненість прийшла сама собою.

Я переїжджав до Києва, будучи одним із найбільш підготовлених у фізичному плані хорватських гравців. Це підтверджували показники численних тестувань. Але вже на перших зборах у «Динамо» я побачив, що до лідерів мені далеченько й я перебуваю в середині. Я розумів, що якщо не буду працювати над собою та покращувати свої показники, то заграти в команді мені не вдасться. У підсумку я взявся за себе, й за рік на зборах я вже був у трійці найкращих.

До слова, різницю у класі загребського та київського «Динамо» я зміг оцінити вже на наступний сезон після свого переїзду до України, коли ми зустрілися в кваліфікації Ліги чемпіонів. Ми два рази обіграли суперника - 3:1 в Києві та 2:0 у Загребі - і зробили це, граючи лише відсотків на 50 від своїх можливостей. Зараз уже картина змінилася, загребський клуб став набагато сильнішим, у чому можна було переконатися в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів, коли «Динамо» грало з «Шахтарем» на груповому етапі», - сказав Лєко.

Читайте також: Єрко ЛЄКО: «Серйозно посварилися з Сабо через один епізод».

Максим Гаптар Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних