6 титульних боїв UFC, які були скасовані в останній момент

Сергій Лебедєв – про топ-бої, які були скасовані напередодні поєдинків

ММА - такий вид спорту, де постійно відбуваються скасування і перенесення боїв. Часом це трапляється тоді, коли, здавалося, вже ніщо не завадить бійцям увійти в клітку. Не виключенням є поєдинки найвищого гатунку.

Sport.ua представляє шість чемпіонських поєдинків в UFC, які зірвалися, коли до виходу в восьмикутник залишалося всього нічого.

Ті Джей Діллашоу vs Ренан Барао 2 - UFC 177

У травні 2014 року на UFC 173 Діллашоу сенсаційно домінував над Барао і, нокаутувавши, відібрав у нього титул у найлегшій вазі. На серпень того ж року був запланований їхній реванш.

Однак в день зважування Барао був госпіталізований після спроби зробити вагу. Бразилець намагався зігнати зайве за допомогою гарячої ванни, але, коли він встав, то втратив свідомість і вдарився головою.

Матчмейкерам вдалося зберегти титульний бій на UFC 177. Джо Сото, який спочатку повинен був битися на шоу з Ентоні Бірчаком, отримав можливість відібрати пояс у Діллашоу в своєму першому поєдинку в UFC. Але Ті Джей впевнено провів дебютний захист, нокаутувавши Сото в 5-му раунді.

У 2015 році Діллашоу і Барао все ж проведуть реванш. На UFC on Fox 16 Діллашоу в 4-му раунді знову фінішує Барао ударами.

Аманда Нуньєс vs Валентина Шевченко 2 - UFC 213

У липні 2017 року Нуньєс збиралася проводити захист свого титулу в найлегшій вазі проти Шевченко, яку вона перемагала одноголосним рішенням на UFC 196.

Але вранці в день бою Нуньєс потрапила до лікарні з хронічним синуситом, і бій з «Кулею» був скасований. На заміну їй тут же зголосилася Йоанна Еджейчик, але Атлетична комісія штату Невада не дозволила їй вступити в бій на настільки короткому повідомленні.

Реванш Нуньєс і Шевченко був відкладений буквально на пару місяців. На UFC 215 бразилійка роздільним суддівським рішенням перемогла Шевченко.

Хабіб Нурмагомедов vs Тоні Фергюсон - UFC 223

Після трьох провалів бою Хабіб vs Фергюсон UFC вирішує з четвертої спроби провести його. Все було готове до того, щоб в квітні 2018-го бійці вийшли в клітку один проти одного і визначили нового чемпіона в легкій вазі.

За шість днів до поєдинку Фергюсон оголосив у соцмережах, що порвав колінні зв'язки на телестудії, коли спіткнувся об кабель. Титульний бій за участю Нурмагомедова на UFC 223 був врятований. Після недопуску до бою спортивною владою штату Нью-Йорк чемпіона в напівлегкій вазі Макса Холловея, в справу вступив Ел Яквінта, у якого на цьому карді намічалася зустріч з Полом Фелдером. Хабіб переміг Яквінту одноголосним рішенням суддів і завоював вакантний пояс.

Згодом бій Нурмагомедова з Фергюсоном ще раз довелося скасувати. Форс-мажор у вигляді пандемії коронавірусу став причиною того, що бійці не змогли побитися 18 квітня 2020 року на UFC 249.

Макс Холловей vs Брайан Ортега - UFC 226

Після невдалої спроби побитися з Нурмагомедовим на UFC 223 Холловею в липні 2018 року належало відстояти свій титул у 145-фунтовому дивізіоні проти непереможеного Брайана Ортеги.

За три дні до бою команда Холловея вирішила зняти з івенту свого бійця через «симптоми струсу мозку».

На щастя фанатів, цей бій лише був перенесений на грудень того року. На UFC 231 Холловей здобуде вражаючу перемогу технічним нокаутом - побитий Ортега за вказівкою лікаря не вийде на заключну п'ятихвилинку.

Нікко Монтаньо vs Валентина Шевченко - 228

Перша в історії UFC чемпіонка в найлегшій вазі Монтаньо дебютний захист поясу повинна була провести у вересні 2018 року, зустрівшись із Шевченко.

Але незадовго до зважування Монтаньо була доставлена в лікарню через наслідки зганяння ваги - у неї виникли проблеми з нирками. Замість того, щоб перенести бій, UFC позбавив Монтаньо титулу.

Ще до кінця 2018 року Шевченко завоює вакантний титул, переконливо розібравшись з Йоанною Еджейчик у 25-хвилинному бою.

Роберт Віттакер vs Келвін Гастелам - UFC 234

Чемпіон у середній вазі Віттакер та Гастелам були обрані в якості тренерів 28-го сезону «The Ultimate Fighter». По закінченню зйомок ці двоє мали виявити найсильнішого на турнірі UFC 234, який відбувся в лютому 2019 року на задньому дворі Віттакера в Австралії.

Всього за кілька годин до бою вболівальники були приголомшені повідомленням про те, що Віттакер не виступить сьогодні через грижу, що утворилася в нього, і майбутню операцію.

Побитися Віттакеру і Гастеламу не судилося. З причини відсутності чемпіона UFC розіграв тимчасовий титул між Гастеламом та Ісраелем Адесаньєю через два місяці на UFC 236. Пояс дістався Адесаньї, який в об'єднавчому бою на UFC 243 відправив у нокаут Віттакера в 2-му раунді і став беззаперечним чемпіоном.

Читайте також: Топ-10 скасованих боїв в UFC, які так і не відбулися

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 29 квітня 2024, 22:46 0

Франсіс у своїх соціальних мережах підтвердив інформацію...

Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7