Загнати його в резервацію? Екс-воротар Шахтаря відреагував на слова Усика

Рустам Худжамов не розуміє, як дружити з тими, хто повбивав багато українців

Український голкіпер Рустам Худжамов, який нещодавно залишив «Маріуполь», контракт якого багато років належав «Шахтарю», відреагував на резонансні висловлювання боксера Олександра Усика:

«Не поділяю думку Усика. Але що - загнати його в резервацію? З такими людьми простіше не вести діалог. Проблема в тому, що коли до влади прийшов, як Волан-де-Морт, самі знаєте хто, то такі точки зору знову повилазили назовні.

Ти або я можемо відчувати себе в своїй країні некомфортно. Якщо ти вважаєш, що СРСР - режим абсолютних вбивць, то не можеш це говорити, тому що стаєш порохоботом і бандерівцем. Якщо скажеш, що Сталін - тварь, то теж стаєш порохоботом. Не українцем, не патріотом, а падлюкою для всіх. Це проблема.

Але майданчик для Усика - це один із принципів демократії. Де люди з різними поглядами, віруваннями, сексуальною орієнтацією є громадянами однієї країни. Але дуже важливу роль відіграє те, куди ці люди збираються нас вести, куди ми прийдемо і для чого?

Йдемо дружити з Росією, так? Для чого дружити з тим, хто повбивав багато українців? Не тільки зараз, а з 1917-го по 1990-й. Найбільш дієво з такими людьми - залишити їх і не чіпати.

На початку 2014-го вийшов гуляти з малим по Донецьку. Біля нас якась літня жінка говорила по телефону. Питала: «Ти бачила виступи Путіна, де він говорив, що не кине Донецьк? Я готова була розцілувати телевізор». Думаю, вона там залишилася. Цікаво, чи сподобалося їй все, що сталося. Не думаю».

Микола Степанюк Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі