Розкішне життя Кріштіану Роналду

Португалець - унікальне явище для сучасного футболу, і він любить оточувати себе дорогими речами

Якщо ви не знаєте, хто такий Кріштіану Роналду, причому навіть без глибокого інтересу до футболу, то висновок напрошується тільки один - останні 10-15 років ви прожили в якійсь неймовірній для сучасного глобального світу глибинці, де, напевно, все ще не знають і про існування інтернету, і, звичайно ж, про горезвісний коронавірус, що змушує нині ледве не всю планету змінити звичний спосіб життя і записатися в домосіди.

Португалець поряд з Ліонелем Мессі - це справжній бренд у футболі, поборотися за співпрацю з яким бажають десятки або навіть сотні рекламодавців. Все це дозволяє Кріштіану дуже добре поповнювати свої банківські рахунки, і, згідно з останніми даними, незабаром Роналду стане першим футболістом, який за всю свою професійну кар'єру заробив 1 мільярд доларів. Маючи такі гроші, зовсім не дивно, що Кріштіану володіє багатьма якщо не ексклюзивними, то вже точно неймовірно дорогими речами. Власне, про деякі з них і поговоримо...

Перш за все, поговоримо про святу святих для багатьох заможних осіб - нерухомість. Навряд чи знайдеться джерело, яке однозначно буде стверджувати, що має інформацію щодо всіх без виключення будинків, квартир і апартаментів, які належать Кріштіану Роналду. Однак дані про деякі з них все ж потрапляли в пресу. Зокрема, в грудні 2015 року португалець, який виступав тоді ще за «Реал», провів невелику відеоекскурсію по своєму будинку, що знаходиться на околиці Мадриді в населеному пункті Посуело-де-Аларкон. За неофіційними даними, цей елітний особняк обійшовся Роналду в 7 мільйонів доларів, і має всі зручності, про які пересічна людина тільки може пригадати - від спеціальної кімнати для читання й ведення переговорів до басейнів, шикарних ванних кімнат і приміщення для зберігання особистих трофеїв Кріштіану.

Влітку 2018 року Роналду змінив «Реал» на «Ювентус», після чого йому було потрібно підшукати нове місце для постійного проживання. Португалець зупинив свій вибір на віллі, розташованій в центрі Турина на пагорбах біля церкви Великої Богоматері (Гран Мадре ді Діо). До цих апартаментів веде тільки одна приватна дорога, проїзд по якій для сторонніх осіб заборонений.

Подейкували, що Роналду вибрав саме цей будинок через те, що він виявився дуже схожим на його житло в Мадриді. Однак, на відміну від іспанської нерухомості, по особняку в Турині так і немає однозначної інформації щодо того, викупив її Кріштіану, або ж поки тільки орендує. Втім, цей будинок, крім восьми спалень і чотирьох ванних кімнат, також має все необхідне для підтримки форми - від тренажерного залу і басейну до прекрасного приватного парку, по якому Роналду любить прогулюватися зі своєю сім'єю.

Встиг обзавестися Кріштіану елітною нерухомістю й за океаном. У Сполучених Штатах Америки Роналду кілька років тому прикупив шикарну квартиру в Trump Tower - 58-поверховому хмарочосі в Нью-Йорку, управління яким веде The Trump Organization, яка є основною бізнес-компанією чинного президента США Дональда Трампа. Купівля квартири, за різними даними, обійшлася Роналду від 18,5 до 23 мільйонів доларів. Її площа становить 233 квадратних метри, що дозволило розмістити під одним дахом три спальні, кожна з яких обладнана окремою ванною кімнатою.

Що цікаво, через досить неоднозначне ставлення до Дональда Трампа, багато шанувальників Роналду розкритикували свого кумира за покупку нерухомості саме в Trump Tower. Втім, португалець навряд чи сильно постраждав від цього, адже хто-хто, а вже він точно навчився розуміти, що навіть поганий піар - це, в першу чергу, саме піар.

Як і багато чоловіків, Роналду не залишається байдужим до потужних і красивих автомобілів. Його колекції можуть позаздрити багато хто з багатіїв сучасності, однак, за наявними даними, найдорожчою машиною в парку Кріштіану є Bugatti Chiron, покупка якої обійшлася португальцю в 4,7 мільйона доларів. Бачити цей автомобіль шанувальники Роналду могли неодноразово в Instagram португальця, де той частенько любить викладати фото або відео з улюбленим «залізним конем».

Крім цього автомобіля, в колекції Роналду також є Bugatti Veyron (2 мільйони доларів), Lamborghini Aventador LP 700-4 (340 тисяч доларів), Aston Martin DB9 (200 тисяч доларів), Rolls Royce Phantom (400 тисяч доларів), Ferrari F430 (300 тисяч доларів), Ferrari 599 GTB Fiorano (310 тисяч доларів), Ferrari 599 GTO (385 тисяч доларів). Також відомо, що у власності Роналду є Ferrari F12, BMW M6, Bentley Continental GTC, три автомобілі Audi (моделі Q7, R8 і RS6), а також два Porsche (911 Carrera 2S Cabriolet та Cayenne Turbo). Очевидно, що це далеко не повний список машин португальця, оскільки даних про них в пресі неймовірна безліч, і важко врахувати, якими автомобілями Роналду користується й понині, а які, можливо, встиг продати або банально розбити. Наприклад, в 2009 році в Манчестері Кріштіану потрапив у неприємну історію, коли потрапив у ДТП на своєму Ferrari 599 GTB Fiorano. Та історія, звичайно ж, потрапила в пресу, після чого португальцю довелося виправдовуватися. Зокрема, він пояснив, що аварія була спровокована не високою швидкістю руху, а «вологою і маслом на дорожньому полотні».

Звичайно ж, гравець калібру Роналду не міг не потурбуватися й про придбання ще одного такого необхідного для людей його статусу засобу пересування - повітряного. Кріштіану належить літак Gulfstream G650, за який йому довелося свого часу викласти близько 35 мільйонів доларів. На ньому викарбовано напис CR7, який португалець зареєстрував в якості повноцінного торгового знака та активно використовує в бізнесі, випускаючи колекції речей, парфумерії та різних товарів для будинку.

Маючи неймовірні, як для звичайної людини, статки, Кріштіану Роналду не забуває про допомогу нужденним. В різний час він активно співпрацював з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, UNICEF, організацією Save the Children, яка надає по всьому світу допомогу дітям, які її потребують. Також португалець ось уже десять років є донором кісткового мозку для хворих на лейкемію. Саме з цієї причини він неодноразово підкреслював, що не наноситиме на тіло татуювання. Не залишився Роналду осторонь і від пандемії коронавірусу, на боротьбу з яким португалець разом зі своїм агентом виділили вже понад 1 мільйон фунтів.

Читайте також: Розкішне життя Ліонеля Мессі

Олексій СЛИВЧЕНКО

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 17:43 12

1 травня зустрінуться: Динамо – Верес, Чорноморець – Шахтар

Коментарі