СЕРЕБРЕННІКОВ: «Офіційного рішення про зупинку чемпіонату Бельгії не було»

Екс-гравець «Брюгге» – про ідею дострокового завершення чемпіонату Бельгії

Колишній футболіст «Брюгге» і національної збірної України Сергій Серебренніков прокоментував інформацію про те, що чемпіонат Бельгії буде остаточно зупинено.

«Дійсно, є новина, що бельгійська федерація прийняла рішення достроково завершити чемпіонат. Офіційного рішення не було, тобто це тільки ідея. Дискусій з цього приводу дуже багато, бо УЄФА відреагувало не надто позитивно.

Були прямі включення, переговори на цю тему. УЄФА не сприйняв це і проти. Вони вважають, що всі повинні бути солідарні і хочуть, щоб чемпіонат дограли.

Клуби виступили за зупинку чемпіонату, в першу чергу це обговорювалося з ними. Сама ідея досить давно витала в повітрі, але в четвер вони разом з керівництвом ліги і федерації прийшли до єдиного рішення, що з фінансової точки зору буде правильно зупинити чемпіонат в цей час.

«Брюгге» лідирує з великим відривом і з великою ймовірністю вони чемпіонами і стали б. Більше дискусії було про друге місце і єврокубки. Але клуби погодилися, що «Гент» другий і грає кваліфікацію Ліги чемпіонів.

Щодо вильоту - вирішили, що ніхто не вилітає. В даний момент 16 клубів, але вирішили, що в наступному сезоні буде розширення до 18 команд. Дві команди, які між собою грали плей-оф за вихід в елітний дивізіон, обидві виходять», - сказав Серебренніков в ефірі програми «Залишайся з футболом» на ТК «Футбол 1».

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 03 травня 2024, 01:01 2

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Коментарі