Томас ГРІММ: «Два олігархи сильно впливають на весь футбол в Україні»

Президент УПЛ – про особливості українського футболу

Президент української Прем'єр-ліги Томас Грімм, який незабаром покине свій пост, розповів про особливості українського футболу.

«В українському футболі є багато різних авантюрних історій, які не полегшують роботу президента ліги. Я говорю про власників клубів в Україні. Це неймовірні історії для нас, швейцарців.

Власник полтавської «Ворскли» знаходиться в розшуку по українській лінії Інтерполу. Його звинувачують в незаконному привласненні 2,5 млрд гривень. Він був керівником головного спонсора клубу. Згодом в клубі був призначений керуючий директор, але ця людина залишилася власником клубу. Але, принаймні, в цій ситуації хоча б всі про це знають.

У «Десни» є неофіційний власник, який ніде не фігурує в клубних документах. Його звуть «алкогольним королем України», і він мав добрі контакти з колишнім президентом країни Януковичем. Всі знають, що клуб належить саме йому. У «Львові» є власник, але на сайті клубу навіть немає його фотографії. У Маріуполі клуб належить іноземцю, якого ніколи не бачили в Україні. У «Карпатах» власник два роки тому збив насмерть жінку, а потім покинув країну і тепер перебуває в розшуку, а адже йому належить 50% клубу. І так, ще потрібно говорити, що два олігархи надають на весь футбол в Україні величезного впливу», - сказав Грімм.

Нагадаємо, раніше УПЛ перенесла вибори президента, вони можуть відбутися в кінці квітня.

Денис Шаховець Джерело: Blick.ch
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:05 7

Український півзахисник може піти стопами Михайла Мудрика

Коментарі