Федір ЧЕРКАШИН: «У дитинстві бокс не цікавив. Махати ногами було яскравіше»

Перспективний спортсмен займався муай-тай, але потім перейшов в бокс

24-річний проспект Федір Черкашин розповів про те, чому спочатку вибрав кікбоксинг і муай-тай, а лише потім почав кар'єру в боксі.

«Спортом займаюся з самого дитинства: спочатку був кікбоксинг, потім тайський бокс. Вигравав чемпіонат світу по любителях у тайському боксі. У Харкові розпалася моя команда з тайського боксу, і я вирішив щось поміняти в своєму житті. Переїхав до Києва і пішов до тренера Ліхтера Олександра Львовича, який свого часу тренував і братів Кличків, і Автанділа Хурцидзе, і Олександра Спірка, а також багатьох інших боксерів. Під його керівництвом я займався три роки, підписавши контракт з французьким промоутером Філіпом Фондю. Перший бій в професійному боксі провів 1 травня 2015 року, здобувши перемогу. Після цього на виїзді провів ще сім боїв, які також виграв - в Болгарії, Білорусії, Монако.

Але після цього моя кар'єра раптово зупинилася. Фінансові можливості Фондю не дозволяли вкладати в розвиток молодого бійця: у мене не було ні зборів, ні виїздів, ні тренувальних таборів. Я поспілкувався з Олександром Львовичем (Ліхтером, - Прим. Sport.ua) на тему того, як мені продовжувати кар'єру. На той момент у мене було дві пропозиції - з Латвії, Росії. Але до Росії мене взагалі не тягнуло, а в Латвії не дійшло до конкретики.

Чому спочатку вибрав тайський бокс? У дитинстві дивився фільми за участю Жан-Клода Ван Дамма. У кімнаті висів його портрет і портрети тайських бійців. Мені тоді звичайний бокс взагалі був нецікавий, тому що махати ногами - було набагато яскравіше. Мені в звичайному боксі не вистачало різноманітності. У Харкові я потрапив до хорошого тренера - Суканова Володимира Олексійовича. Під його керівництвом ставав багаторазовим чемпіоном України, дворазовим чемпіоном Європи. У 2012-му році виграв чемпіонат світу в Таїланді, потім, коли мені виповнилося 17 років, перейшов у професіонали і провів в цілому 20 боїв. Кар'єра в тайському боксі була дуже різноманітною. У бокс перейшов, тому що розпалася моя команда в тайському боксі, а з іншим тренером я себе не бачив», - сказав Черкашин.

Федір Черкашин: українець, який «запалює» у вазі Головкіна і Альвареса.

Максим Гаптар Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі