КОЛЕСНІКОВ: «З настанням миру Донбас хотів би грати в КХЛ»

Президент донецького клубу вважає, що все можна буде відновити

Президент ХК «Донбас» Борис Колесніков розповів, що з настанням миру між Україною і Росією хотів би, щоб його клуб грав у Континентальній хокейній лізі:

«Рішення залишити КХЛ ми обговорювали з керівництвом ліги, а в червні 2014-го стало зрозуміло, що швидкого миру в Україні не буде. А у нас же хокеїсти, їм потрібно було визначатися з майбутнім. До речі, мені приємно, що всі наші хлопці знайшли роботу. Це означає, що наш менеджмент і головний тренер Андрій Назаров дуже якісно вели селекцію.

Думаю, що з настанням світу все можна буде відновити. Головне - це мир в Україні, все інше не має ніякого значення. Коли буде мир, тоді вже можна буде говорити про відновлення «Дружби», про новий аеропорт і можливості повернутися в еліту світового хокею. Зараз ми сильно не турбуємо керівництво КХЛ.

Александр Медведєв завжди був з нами в діалозі, підтримував «Донбас». Але хочу сказати, що я і йому, і Дмітрію Чернишенку (другий президент КХЛ) говорив, що ліга повинна взяти фінансову модель футбольної Ліги чемпіонів. Тобто нараховувати гроші за набрані очки. Тоді це буде турнір, в який будуть проситися фіни, шведи, чехи. А так виходить, що ми граємо з командами, які належать або держмонополіям, або місцевим радам. Це не надихає.

Звичайно, «Донбасу», як і раніше, почесно зіграти в найсильнішій лізі Європи. Але є маса обставин, які поки не дають впевненості в цьому питанні. Хотіли б ми грати в КХЛ? Так, хотіли б. Наскільки це можливо? Це довгий процес».

Микола Степанюк Джерело: Чемпіонат
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

Коментарі