Катаріна ЗАВАЦЬКА: «WTA жахливо нас інформувала, ніяких чітких рішень»

Жіночий теніс приймав рішення досить довго

Жіноча тенісна асоціація (WTA) оголосила про припинення турнірів через пандемію коронавірусу пізніше за чоловічу, що викликало певні проблеми у спортсменок.

Зокрема, у українки Катаріни Завацької.

Про скасування турніру в Індіан-Веллсі: «Я була в шоці, звичайно ж, оскільки раніше ніхто нічого не говорив про те, що турнір можуть скасувати. У неділю ввечері я думала, чому так довго роблять сітку, і стежила за оновленнями через інтернет. Пізно ввечері приходить лист, що турнір відкладений. Я спочатку не зрозуміла, що це означає, і написала, мовляв, просто на пару днів перенесли? Отримала відповідь, що він взагалі скасований».

Про роботу WTA: Якщо чесно, WTA жахливо нас інформувала. День за днем ​​ми чекали і чекали, що буде далі, ніяких чітких рішень не було, ніхто нам їх не озвучував, хоча вже в ATP ходили чутки, що турніру в Маямі не буде. Вже на наступний день багато гравців брали квитки і відлітали. Дівчата, які були впевнені в цьому, теж полетіли додому, а половина залишилася чекати відповіді, яку вже всі, напевно, знали, топові гравці так точно. З нами спілкувалися так, ніби ми не розуміли, що відбувається. Коли я запитала про це дівчину, вона або організатор, або супервайзер, то вона сказала, мовляв, звідки ви дізналися, що Маямі скасували? Так всі давним-давно знали, Рафаель Надаль полетів дуже рано».

Про ситуацію на турнірі в Гвадалахарі: «У WTA мені говорили, мовляв, лети в Гвадалахару, все нормально. В АТР з цією ситуацією відразу все з'ясували, 90% гравців відразу сказали, що краще скасувати все відразу, щоб не довелося застрянути в країнах і взагалі перебувати в небезпеці. WTA ж з кожним турніром окремо обговорювали це питання і потім вже повідомляли нам. У той же день Дональд Трамп оголосив, що всі кордони будуть закриті».

«Тільки тоді ми купили квитки, і вони були вже дуже дорогі. Всі гравці поспішали полетіти з США. Якби раніше сказали, уточнили б інформацію, то ми б не витратилися так сильно на квитки, не було б паніки і поспіху. Проблем із самим вильотом, слава Богу, не було. Ми просто дуже поспішали».

У середу стало відомо, що WTA і ATP скасували грунтовий сезон.

Іван Зінченко Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д