Монзуль та VAR. Дніпро-1 на своєму полі обіграв Маріуполь

Команда Дмитра Михайленка здобула другу поспіль перемогу над маріупольцями

Після свого останнього візиту до Дніпра у маріупольців залишилася маса негативних емоцій. Приазовці зазнали великої поразки, при цьому втративши трьох футболістів основного складу на чергове протистояння з «Дніпром-1». Також своїм партнерам не міг допомогти дискваліфікований Дмитро Мішньов. А у господарів поля поза грою опинився досвідчений Сергій Кравченко.

Початок поєдинку залишився за господарями поля. Дніпряни більше володіли м'ячем і намагалися знайти слабкі місця в обороні суперників. Маріупольці зайняли вичікувальну позицію, намагаючись відповідати опонентам швидкими контрвипадами. Небезпечних моментів біля воріт не спостерігалося досить тривалий час. В середині першої половини зустрічі «Дніпро-1» заробив штрафний в безпосередній близькості від володінь гостьової команди. Удар зі стандарту завдав Булеца, і Гальчук перевів м'яч в штангу, від якої круглий снаряд відскочив на лінію воріт, але її не перетнув. Мали шанси на успіх і маріупольці, коли після скидки Фоміна Кирюханцев пробив вище воріт.

Надалі приазовці відсунули гру від свого штрафного, і вже вони володіли територіальною перевагою. Непоганий удар вийшов у Корнієнка, але м'яч розминувся зі штангою. Не вистачило влучності і удару Чурка з правого кута штрафного майданчика.

Другий тайм почався в високому темпі, і вже на 46-й хвилині Чурко, котрий увірвався до штрафного «Дніпра-1», відправив м'яч у руки Кліщука. Суперники часто завершували свої атаки навісами в штрафний і один з них закінчився неприємностями для гостей. Під час верхового єдиноборства м'яч потрапив у руку Фоміну, після чого Катерина Монзуль вирішила скористатися послугами VAR. У моменти, коли харків'янка переглядає відеоповтор, сторона, для якої можуть послідувати санкції, чекає остаточного рішення з тривогою. Так вийшло і цього разу. Вердикт Монзуль - пенальті в ворота «Маріуполя». До 11-тиметрової позначки підійшов Хобленко, який точним ударом реалізував свою спробу.

Маріупольці відразу активізувалися, але будь-яких загроз воротам дніпрян створити не змогли. Не допомогли гостям і нові футболісти, які вступили в гру - Тищенко, Кулаков і Кащук. А ось заміни, проведені тренерським штабом Дмитра Михайленка, повністю себе виправдали. Чичиков і Супряга в кінці поєдинку організували ще один гол у ворота гостей: Олексій зробив тонку передачу на хід Владиславу, який завдав точного удару. Супряга цілком міг стати автором дубля, але свою команду виручив Биков, що заблокував удар головою суперника з близької відстані.

«Дніпро-1» вдруге поспіль на своєму полі обіграв «Маріуполь» і одноосібно очолив другу шістку команд Прем'єр-ліги.

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Дніпро-1» - «Маріуполь» - 2:0


Олексій Хобленко (64, з пенальті), Владислав Супряга (89)

Олексій Хобленко (53) - Дава (26), Андрій Кулаков (74), Олексій Биков (83)

«Дніпро-1»: Андрій Кліщук, Володимир Адамюк, Максим Лопирьонок, Сергій Логінов, Володимир Польовий, Арсеній Батагов, Франциско Ді Франко, Юрій Вакулко, Сергій Булеца (Олексій Чичиков, 69), Олександр Назаренко (Дмитро Коркішко, 66), Олексій Хобленко (Владислав Супряга, 74)

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Ігор Кирюханцев (Олексій Кащук, 77), Дава, Назарій Муравський, Олексій Биков, Максим Чех (Ігор Тищенко, 66), Валерій Федорчук, Віктор Корнієнко, Дмитро Топалов, Руслан Фомін, В'ячеслав Чурко (Андрій Кулаков, 72)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон «Дніпро-Арена» (Дніпро)

ДНІПРО-1 - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1

Коментарі