Динамо – Олександрія. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Кубка України

Центральне протистояння кубкових чвертьфіналів

У середу і четвер в Україні заплановані чвертьфінальні матчі Кубка України. Якщо Кабінет Міністрів України на найближчому засіданні (вранці в середу) не прийме рішення про заборону на проведення масових заходів в Україні в зв'язку з поширенням коронавіруса, центральним поєдинком безумовно буде зустріч в Києві. У суботу «Динамо» і «Олександрія» зіграли в рамках чемпіонату, а в середу на НСК «Олімпійський» розіграють путівку в півфінал Кубка України.

Виїзд в Олександрію традиційно не був простим для «Динамо». Незважаючи на те, що практично весь другий тайм підопічні Олексія Михайличенка мали на одного гравця більше, «Олександрія» створила чимало проблем біля воріт гостей. І тільки третій м'яч, забитий Миколенком за п'ять хвилин до закінчення основного часу, зняв напругу в матчі.

«Динамо» завершило першу частину сезону на другому місці, але мова про боротьбу за перше вже давно не йде. Головне завдання киян на залишок сезону - зберегти за собою друге місце і виграти Кубок України. Це не врятує провальний сезон, адже гри як не було при Хацкевичу, так і немає при Михайличенку, але, принаймні, трохи його скрасить і дозволить стартувати в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Головного суперника - донецький «Шахтар», який володів Кубком України останні чотири роки, команда Михайличенка вибила на попередній стадії, а це значить, що шлях до трофею відкритий. Але не все так однозначно. Для нинішнього «Динамо» так точно. Та й суперник у чвертьфіналі - «Олександрія» - не з тих, хто готовий без бою пропустити фаворита в півфінал. Команда Шарана тричі протистояла «Динамо» в рамках Кубка України - і жодного разу не програла в основний час. А в сезоні 2015/16 «Олександрія» і зовсім створила сенсацію, вибивши «Динамо» з чвертьфіналу за підсумками двухраундового протистояння. Зігравши внічию 1:1 у Києві, в матчі-відповіді підопічні Шарана здобули мінімальну перемогу і вперше в історії вийшли до чвертьфіналу, де їх зупинив «Шахтар». Через два роки «Олександрія» була за крок від того, щоб повторити свій успіх. Переможець в 1/8 фіналу визначався в одному матчі, який проходив в Олександрії. Основний час суперники завершили внічию 1:1, а в додатковий «Динамо» все-таки дотиснуло суперника.

Після гри чемпіонату наставник «Олександрії» Володимир Шаран нарікав на непослідовність дій арбітра. На цей раз на матчі працюватиме ВАР, тому будемо сподіватися, що, як мінімум, з послідовністю прийняття рішень проблем точно не буде. У Києві Шаран не зможе розраховувати на Довгого, який не зіграє через дискваліфікацію. У той же час наставник олександрійців сподівається на допомогу Мірошниченка, Банади і Мишенка, які з різних причин пропускали матч чемпіонату.

У «Динамо» в основну групу повернувся Циганков. Лідер атак киян, який пропустив практично всі зимові збори, не грав в Олександрії, але вже в понеділок займався в загальній групі. А ось інший півзахисник - Шапаренко - під питанням через застуду. Зате точно зможе зіграти Шепелєв, який був вилучений у матчі з «Шахтарем». «Динамо» звернулося із запитом до УАФ на предмет того, чи може він зіграти і отримало відповідь на ім'я Ігоря Суркіса: Шепелев відбув дискваліфікацію в матчах чемпіонату.

Перед грою з табору обох команд доносяться істини, які свого часу озвучував ще Володимир Бессонов. Кубок України - це зовсім інший турнір, тому навряд чи матч на НСК «Олімпійський» буде схожим на зустріч в Олександрії. Безумовно, «Динамо» фаворит, але в окремо взятому матчі «Олександрія» може налаштуватися і дати бій.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Шабанов, Попов, Кендзьора, Сидорчук, Шепелев, Вербич, Дуелунд, Циганков, Соль.

«Олександрія»: Паньків, Мірошниченко, Бухал, Дубра, Лучкевич, Гордієнко, Гречишкін, Банада, Задерака, Третьяков, Сітало.

11 березня, середа

«Динамо» - «Олександрія»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі 2+2
ДИНАМО - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua - 1:0
Максим Гаптар Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 10:15 41

Кияни права на осічку не мають і її, судячи з усього, не допустять

Коментарі