РБ Лейпциг – Тоттенхем. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Уже Особливий проти вже не Особливого

Ліга чемпіонів повертається! 10 березня відбудеться повторний матч 1/8 фіналу між «Лейпцигом» і «Тоттенхемом». Перший поєдинок між цими командами закінчився сенсаційним результатом - перемогою німецького колективу 1:0. Але в зв'язку з цим обов'язково потрібна поправка. Справа в тому, що сенсаційним цей результат можна назвати, лише виходячи зі статусу опонентів.

«Шпори» - завсідники чемпіонської Ліги і фіналісти минулого розіграшу ЛЧ, тоді як «червоні бики» - фактично новачки цього «закритого клубу за інтересами». Саме вихід у 1/8 фіналу поки що є кращим результатом «Лейпцига» в головному континентальному клубному турнірі. А якщо згадувати гру як таку в першому поєдинку, то гості могли виграти і з більш серйозною різницею в рахунку. І це було б заслужено і закономірно, про що сказав після матчу навіть Моуріньо. Цікаво, що Жозе не вигравав на стадії плей-оф Ліги чемпіонів зі своїми командами ще з квітня 2014-го.

«Тоттенхем» зараз переживає далеко не кращі часи. І навіть «Особливий» Моуріньо, який змінив по ходу сезону на тренерському містку «шпор» Почеттіно, не зміг вивести команду з кризи. Більш того, португалець завів її в ще більш серйозні проблеми. В Англії все голосніше лунають голоси про те, що сеу Жозе вже давно не «Особливий». Таким він був лише в «Челсі». З «МанЮнайтед» португалець вже не зумів впоратися, і в «Тоттенхемі» поки що справа теж гірше не придумаєш.

Лондонці під керівництвом Моуріньо в п'яти останніх поєдинках чотири рази програли і лише раз зіграли внічию. У чемпіонаті Англії «шпори» все далі від лідируючої четвірки - займають восьме місце, та й в Кубку Англії «Тоттенхем» вже не боєць - програв аутсайдеру АПЛ «Норвічу». У перші тижні після приходу Моуріньо в «Тоттенхем», його нові підопічні трохи оговталися і розкріпачилися. Але «медовий місяць» швидко пройшов: зараз знову функціональна яма.

Справедливості заради потрібно відзначити, що «Тоттенхем» практично протягом усього нинішнього сезону відчуває серйозні кадрові проблеми. Ось і зараз через травми поза грою форварди Кейн і Сон Хин Мін, а також Сіссоко і Ваньяма. Немає в команді вже і Еріксена, який в міжсезоння відбув до «Інтера». Всі ці та інші проблеми прозоро натякають на те, що перша стадія плей-оф Ліги чемпіонів в нинішньому сезоні для «шпор» стане, швидше за все, останньою.

А от нинішній сезон для «Лейпцига» можна вже вважати одним з найуспішніших в історії. Команда вперше пробилася в 1/8 фіналу ЛЧ, і, судячи з усього, на досягнутому зупинятися не збирається. Непогано йдуть справи у підопічних Нагельсманна і в Бундеслізі: вони в чемпіонській гонці. Зараз «бики» на третьому місці, відстаючи від «Баварії», що йде першою, на п'ять очок, а від другої «Боруссії» з Дортмунда - на один бал. В останніх п'яти поєдинках у всіх турнірах «Лейпциг» жодного разу не програв: три перемоги і дві нічиї. Правда, два останні за ліком результати - саме нічиї.

Проте, «Лейпциг» у всеозброєнні підходить до повторної зустрічі проти «шпор». Нагельсманн, якого в Німеччині називають своїм «Особливим», не приховує, що вихід до чвертьфіналу ЛЧ - пріоритетне завдання для його команди. І для вирішення цього завдання 32-річний тренер постарається зробити все і навіть більше. Після першої гри він пообіцяв, що і в другому матчі його команда зіграє з лондонцями так само швидко і комбінаційно. Супроводжує це твердження і кадрова ситуація: серед гравців основи «Лейпцига» травмованих немає.

Орієнтовні склади:

«Лейпциг»: Гулачі, Клостерман, Упамекано, Хальстенберг, Мукіеле, Лаймер, Форсберг, Нкунку, Забітцер, Вернер, Поульсен

«Тоттенхем»: Льоріс, Санчес, Алдервейрелд, Орьє, Вертонген, Аллі, Моура, Ло Чельсо, Вінкс, Дайєр, Фернандеш.

10 березня, вівторок

«РБ Лейпциг» - «Тоттенхем»
Лейпциг. Стадіон «Ред Булл Арена». 22:00
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2»
РБ ЛЕЙПЦИГ - ТОТТЕНХЕМ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Карлос дель Серро (Іспанія)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 03:59 0

Дебют нового поля відбудеться 20 жовтня у домашньому матчі ЛНЗ проти Інгульця

Коментарі