Дніпро-1 добив Маріуполь, що залишився увісьмох

Колектив Олександра Бабича самоусунувся від потрапляння до верхньої половини турнірної таблиці

У останньому турі першого етапу розіграшу Української Прем'єр-ліги зразка сезону 2019/20 розгорілася справжня битва за останній з доступних слотів у верхній половині турнірної таблиці. Заочну боротьбу в поєдинках, що відбувалися паралельно, вели дебютант «елітної» національної першості «Колос» з с. Ковалівка та «Маріуполь».

Однак доля приазовців безпосередньо залежала від результату гри їх конкурента проти донецького «Шахтаря» - чинного чемпіона України. При цьому, колективу Олександра Бабича у 22-му турі довелося грати в гостях у свого переслідувача в турнірній таблиці, дніпровського «Дніпра-1», який лише посеред звітного тижня остаточно розпрощався з надією перетнути екватор національної першості.

Підопічні Дмитра Михайленка ударно почали офіційну частину 2020-го року, оформивши ефектну перемогу над київським «Динамо» (3:1) тижнем раніше, проте впоратися з «Шахтарем» вже в наступній грі (1:4) не змогли. «Маріуполь», у свою чергу, у черговий раз провалив випробування в протистоянні з представниками верхньої половини турнірної таблиці, що породило приводи для обговорення необхідності для команди вриватися до більш сильної групи.

Гра у приазовців пішла не найліпшим чином практично від самого початку. Витримавши стартовий наступ дніпрян без особливих втрат, підопічні Бабича не ризикнули піти на загострення. У підсумку, глядачі отримали півгодини ігрового часу без вартих для уваги моментів біля чиїхось воріт. Однак вмить усе змінило вилучення у гостей. Чоботенко вже встиг змиритися з тим, що йому вдалося відбутися попередженням за грубий підкат проти Вакулка, але на матчі не просто так була присутня система VAR. Перегляд повтору згенерував для арбітра підсумкову думку щодо грубості фолу, а також про необхідності вилучати гравця «Маріуполя».

Контроль над ситуацією перейшов під повне розпорядження команди Дмитра Михайленка, але дніпрянам довго не вдавалося налагодити поставки м'яча в штрафну на пару форвардів Хобленко - Супряга. Власне, Владислав так і покине межі поля без забитого м'яча, незважаючи на гольову серію, що вже почала формуватися до цього.

Тим часом, «Маріуполь» пішов за другою червоною в звітній зустрічі. Яворський врізав ліктем в голову Хобленку в центрі поля, хоча вже мав за собою попередження. Удев'ятьох грати гостям стало ще складніше, що на тлі активності «Колоса» в паралельній зустрічі вимальовувало для приазовців гнітючу картину.

Колективу Михайленка не було куди поспішати, тому свої забиті м'ячі «Дніпро-1» переніс на другий тайм протистояння. Вихід Чичикова на футбольне поле після перерви був продиктований відсутністю необхідності грати з двома гравцями в центральній зоні півзахисту. Саме Олексію і вдалося відправити м'яч у сітку чужих воріт ударом боковими ножицями з центру штрафного майданчика на 69-й хвилині.

Утім, «Маріуполь» засудив себе сам. Відмашка Ігнатенко від Кравченка в центрі поля була супроводжена словесною тирадою гравця гостей на адресу суперника. І все це з жовтою в «пасиві». Третє вилучення! Увісьмох у «Маріуполя» шансів відігратися було рівно стільки ж, скільки і вийти вперед ще до першого вилучення. Команда Бабича опустила руки, за підсумком чого отримала два послідовних удару від Булеци і Чичикова. Гол Сергія - окрема історія. Точний удар зі штрафного у лівий верхній кут став результатом тривалої пристрілки півзахисника по ходу поєдинку. А Чичиков просто показав майстер-клас по витримці, уклавши на оманливому замаху трьох суперників, і остаточно добивши гостей ударом у дальній кут з лівої половини штрафного.

Підійшов до кінця перший етап розіграшу Української Прем'єр-ліги. «Маріуполь» зайняв підсумкову восьму сходинку в турнірній таблиці, тому продовжить сезон в нижній «шістці» команд. Як і «Дніпро-1». Найближчим часом буде сформований календар наступних ігор.

Українська Прем'єр ліга. 22-й тур.

Дніпро-1 - Маріуполь 3:0


Чичиков, 68, 86, Булеца, 81

Ігнатенко, 23, Яворський, 36

Чоботенко, 23 (грубе порушення правил), Яворський, 39 (друге попередження), Ігнатенко, 76 (друге попередження)

Дніпро-1: Кліщук - Польовий, Логінов, Сваток, Адамюк - Кравченко - Булеца, Вакулко (Сніжко, 64), Батагов (Чичиков, 46) - Супряга (Коркішко, 69), Хобленко.

Маріуполь: Гальчук - Дава, Чоботенко, Яворський - Ігнатенко, Федорчук - Горбунов (Полегенько, 69), Топалов (Фомін, 60), Мишньов, Кірюханцев - Кулаков (Тищенко, 46).

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 25 (7) - 1 (1)
Кутові: 11 - 1
Оффсайди: 1 - 0.

ДНІПРО-1-МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі