Шахтар в Харкові розгромив Дніпро-1

Команда Дмитра Михайленка позбулася шансів потрапити до топ-6 команд чемпіонату

«Шахтар» і «Дніпро» вирішують в чемпіонаті України різні завдання. Але оскільки їх основні конкуренти зіграли трохи раніше, то обом командам в очному протистоянні бажано було перемагати.

Дніпрянам тільки перемога залишала хоч якісь шанси на потрапляння до першої шістки, яка поведе боротьбу за місце в єврокубках. А виграші «Зорі» і «Динамо» наблизили ці клуби до лідера турнірної таблиці на 10 і 11 очок відповідно. Що, зрозуміло, зовсім не подобалося «гірникам».

Підійшли команди до матчу з протилежними емоціями. «Дніпро-1» в попередньому турі впевнено обіграв «Динамо», а «Шахтар» мінімально поступився одному з аутсайдерів, «Ворсклі». Правда, ту гру підопічні Луїша Каштру провели практично резервним складом. Тож на матч з «Дніпром» наставник випустив одразу 7 нових гравців! Що говорило про найсерйозніше налаштування на поєдинок.

І настрій цей проявився з перших же хвилин зустрічі. Вже на 3-й хвилині Коноплянка завдав класного удару під дальню штангу, але воротар гостей кулаками вибив м'яч. Як виявилося, тим самим відтермінувавши гол буквально на хвилину. Тете подав кутовий, Кривцов виграв «другий поверх» і головою пробив під штангу - 1:0. Відзначимо, що це вже другий гол захисника «Шахтаря» в нинішньому чемпіонаті.

Другий кутовий біля воріт Юрчука відбувся через 5 хвилин - і теж завершився голом. Правда, цього разу з першої спроби захисники вибили м'яч, але після повторної подачі Мораес головою пробив без перешкод. М'яч летів повз голкіпера, але втрутився Адамюк, відібравши м'яч у Жуніора і записавши взяття воріт на себе як автогол - 2:0.

У «Дніпра» не виходило абсолютно нічого, а господарі грали в своє задоволення. І незабаром провели показову комбінацію. Ісмаїлі з кута штрафного віддав в центр на Мораеса, а той відпасував трохи вперед - і Тайсон в дотик пробив під дальню штангу. Рахунок 3:0 протримався ще менше, ніж 1:0. Все той же Мораес вивів на удар Тете, але з пострілом бразильця впорався голкіпер. Правда, відбив м'яч перед собою, і Коноплянка в дотик довів рахунок до зовсім вже непристойного - 4:0. До середини першого тайму «Шахтар» забив стільки ж, скільки за два попередні матчі з «Дніпром-1».

Але і на цьому «гірники» не зупинилися. Правда, почали зовсім вже заграватися. Ісмаїлі (двічі!) і Тайсон не реалізували виходи сам на сам. А часом підопічні Луїша Каштру, здавалося, прагнули буквально завести м'яч у ворота, влаштовуючи перепасовку в штрафному суперника. І на передостанній хвилині ледь не поплатилися. Хобленко опинився один перед Пятовим, уклав того на газон і пробив, здавалося, напевно, але Матвієнко встиг повернутися до воріт і в падінні вибив м'яч.

У перерві Дмитро Михайленко зробив дві заміни. Отримав шанс дебютувати за «Дніпро-1» Лукас Тейлор, котрий минулий сезон відіграв за «Львів», а першу частину нинішнього - за португальський «Ешторіл». А в нападі Хобленка змінив герой матчу з «Динамо» Супряга. Але це мало допомогло гостям. «Шахтар» граючи розвивав атаки, створював моменти і не реалізовував їх. У дніпрян шансів практично не було аж до 81-ї хвилини. Назаренко зважився на удар від лінії штрафної, під постріл кинувся Бондар, який нещодавно вийшов на заміну. М'яч потрапив йому в груди і відскочив у відставлену руку. Рефері без зволікань вказав на точку. Вирок привів у виконання Супряга, розвівши голкіпера і м'яч по протилежних кутках воріт - 4:1.

Втім, це був хіба що гол престижу. На фінальний штурм «Дніпро» не пішов, а «Шахтар» не дуже-то прагнув відновити різницю в рахунку. Команди дограли поєдинок до фінального свистка. Команда Михайленко позбулася навіть теоретичних шансів потрапити до першої шістки. Але при цьому від неї (і від «Шахтаря»!) залежить доля останньої путівки в топ-6! У наступному турі «гірники» їдуть в гості до «Колоса» (який зараз на 6-му рядку з 26-ма очками). А «Дніпро-1» прийме «Маріуполь» (7-е місце, 25 балів).

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Шахтар» - «Дніпро-1» - 4:1

Сергій Кривцов (4), Володимир Адамюк (9, автогол), Тайсон (19), Євген Коноплянка (23) - Владислав Супряга (82, з пенальті).

Валерій Бондар (81) - Сергій Логінов (22), Франциско Ді Франко (34), Олександр Назаренко (55), Владислав Шаповал (67).

«Шахтар»: Андрій Пятов - Ісмаїлі, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов (Валерій Бондар, 60), Додо - Тайсон, Майкон, Тарас Степаненко, Євген Коноплянка (Артем Бондаренко, 70), Тете - Жуніор Мораес (Фернандо, 74).

«Дніпро-1»: Валерій Юрчук - Сергій Логінов, Максим Лопиренок, Владислав Шаповал, Володимир Адамюк - Юрій Вакулко, Сергій Кравченко (Арсеній Батагов, 63), Олександр Назаренко, Франциско Ді Франко - Олексій Хобленко (Владислав Супряга, 46), Олексій Чичиков (Лукас Тейлор, 46).

Стадіон: «Металіст» (Харків).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 14:33 2

Іменитий наставник провів останній матч з «Ліверпулем»

Коментарі