Сенсація в Полтаві. Ворскла перервала безпрограшну серію Шахтаря

Полтавчани з мінімальним рахунком здолали донецький клуб

2020-й рік почався для «Шахтаря» з дуже непростих протистоянь, які, втім, завершилися для «гірників» з позитивним підсумком. За сумою двох зустрічей здолавши «Бенфіку», підопічні Луїша Каштру завоювали путівку в 1/8 фіналу Ліги Європи, перемогою закінчилася і дуель у Прем'єр-лізі з «Десною», яка чинила гідний опір чемпіону.

Зустріч в Полтаві не обіцяла доставити проблеми «Шахтарю», адже «Ворскла» влаштувалася на дні турнірної таблиці. Але часом аутсайдер може бути небезпечний. Це в суботу наочно продемонстрував «Вотфорд», який розгромив без п'яти хвилин чемпіона Англії, «Ліверпуль». Та й самі «зелено-білі» розуміють всю критичність ситуації, в якій опинилися, тому на кожен матч будуть налаштовуватися як на останній бій. Тиждень тому полтавці вже чинили запеклий опір «Динамо», упустивши нічию в Києві в компенсований час.

І господарі поля активно почали сьогоднішню зустріч. Небезпечні моменти біля воріт «Шахтаря» полтавчани не створювали, але тримали в постійній напрузі захисні побудови «гірників». Гості атакували досить академічно, не форсуючи події на полі. А на 31-й хвилині футболістів донецького клубу спіткало покарання за таке пасивне ведення гри. Алан Патрік завозився з м'ячем в куті власного штрафного, чим не забарилися скористатися полтавці. Скляр під кутом вийшов на ворота і відпасував на Степанюка, який не схибив.

Такий розвиток подій змусив активізуватися підопічних Каштру. І до перерви гості цілком могли відігратися, але після удару Марлоса свою команду виручив Різник.

На початку другої половини зустрічі «зелено-білі» знову заграли агресивніше і ледь не збільшили свою перевагу. Кане вривався зліва в карний майданчик і не зумів вразити ближній кут. А через кілька хвилин навіс в штрафний головою замкнув Кулач, але м'яч зовсім трохи розминувся зі штангою.

Надалі «гірники» намагалися намацати свою гру, але полтавці, які зловили кураж, відчули впевненість. І продовжували створювати гольові нагоди біля воріт суперників. В одному з епізодів Луїзао справа увірвався в штрафний і прострілив на лінію воротарського: донеччани в пожежному порядку вибили м'яч. А в кінцівці поєдинку загроза в штрафний «Шахтаря» прийшла вже зліва: Кане вийшов на голкіпера і покотив м'яч під удар Кулачу, але в ситуацію в останній момент втрутився Хочолава, знявши м'яч з ноги форварда.

У гостей в атаці нічого не виходило. Зусиль активного Тете було явно мало навіть для одного забитого м'яча. Не допомогло «гірникам» і вилучення Скляра, який за зрив атаки отримав другу в матчі жовту картку. Таким чином, «Ворскла» перервала 48-матчеву (!) безпрограшну серію «гірників» в чемпіонаті. При цьому полтавчани відірвалися в турнірній таблиці від останнього місця. Для «Шахтаря» осічка в Полтаві виглядає абсолютно безболісною в турнірному плані, але, можна не сумніватися, на футболістів донецького клубу чекає серйозна розмова з тренерським штабом Луїша Каштру.

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Ворскла» - «Шахтар» - 1:0

Руслан Степанюк (30)

Олександр Скляр (55), Руслан Степанюк (59), Ігор Пердута (62), Давид Пуцлін (73), Наджееб Якубу (78), Луїзао (88) - Тете (36), Сергій Кривцов (50), Маркіньос Сіпріано (51), Ромеро Марлос (86), Додо (90), Дентіньо (91)

Олександр Скляр (84, друга жовта картка)

«Ворскла»: Дмитро Різник, Ігор Пердута, Володимир Чеснаков, Альюн, Вадим Сапай, Олександр Скляр, Давид Пуцлін, Ібрахім Кане, Луїзао (Володимир Баєнко, 92), Владислав Кулач (Денис Васін, 87), Руслан Степанюк (Наджееб Якубу, 63)

«Шахтар»: Олексій Шевченко, Сергій Болбат (Додо, 60), Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Маркіньос Сіпріано (Фернандо, 82), Майкон, Алан Патрік (Артем Бондаренко, 46), Тете, Ромеро Марлос, Євген Коноплянка, Дентіньо

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 червня 2024, 18:10 1

Єдиний у матчі гол на 7-й хвилині забив Ігор Тихненко

Коментарі