ЧС-2020 з біатлону. Ройселанд виграла мас-старт, Підгрушну оштрафували

Капітан жіночої збірної України на мінорній ноті завершила чемпіонат світу

У неділю, 23 лютого, в італійському Антхольці в рамках чемпіонату світу з біатлону відбувся жіночий мас-старт.

Єдиною українкою, якій вдалося кваліфікуватися в заключну дисципліну, стала Олена Підгрушна. Вона почала гонку в спокійному темпі, без промахів пройшла перші дві стрільби і могла претендувати на високі місця.

Однак, стрільба стоячи для капітана нашої жіночої збірної склалася не найліпшим чином. На третьому рубежі Підгрушна допустила промах останнім пострілом, а після заключної стрільби, на якій також не закрила одну мішень, впустила окуляри, втратила палицю, після чого забула пробігти штрафне коло.

Через пропуск штрафного кола Підгрушну оштрафували на дві хвилини. Вона фінішувала 13-ю, але опустилася на 24-е місце в підсумковому протоколі.

Чемпіонкою світу в мас-старті стала Марте Олсбю Ройселанд. Норвежка на лежках допустила по одному промаху, через що більшу частину гонки була далеко від боротьби за високі місця. Але стоячи Ройселанд відстрілялася ідеально і на фінішне коло пішла другою, програючи італійці Доротеї Вірер 14 секунд.

На фінішному колі Ройселанд не тільки обійшла Вірер, але й відірвалася від італійки. Доротея стала срібною призеркою, а бронзову нагороду здобула шведка Ханна Еберг, яка на фініші випередила польку Моніку Хойніш. Остання могла повторити свій успіх семирічної давнини: в 2013-му вона завоювала бронзу в чеському Нове-Мєсто.

Варто відзначити, що Ройселанд виграла медалі у всіх дисциплінах чемпіонату світу в Антхольці. В її скарбничці п'ять золотих нагород і дві бронзові.

Результати гонки:

1. Марте Олсбю Ройселанд (1+1+0+0) 39:14,0
2. Доротея Вірер (1+0+1+1) +20,7
3. Ханна Еберг (1+0+0+2) +26,1
...
24. Олена Підгрушна (0+0+1+1) +3:27,5

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені

Коментарі