Атлетіко – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Майже чемпіон Англії битиметься з командою Дієго Сімеоне

Головним протистоянням першого ігрового дня 1/8 фіналу Ліги чемпіонів стане дуель «Атлетіко» і «Ліверпуля». При всій повазі до дортмундської «Боруссії» і «ПСЖ», які зустрінуться в паралельному поєдинку, саме до матчу на мадридському стадіоні «Ванда Метрополітано» (саме тут мерсисайдці виграли Лігу чемпіонів в минулому році) буде прикута підвищена увага футбольної громадськості.

У вівторок в Мадрид завітає не тільки діючий переможець Ліги чемпіонів, але і один з головних фаворитів поточного розіграшу. При цьому «Ліверпуль» цілком може сконцентруватися на повторенні торішнього досягнення, адже в національній першості мерсисайдцям може перешкодити оформити чемпіонство тільки якийсь фантастичний збіг обставин. Команді Юргена Клоппа немає рівних в АПЛ нинішнього сезону: всього два втрачених очки, феєрична серія з сімнадцяти перемог і очкова прірва між лідером турніру та іншими командами! Логічно, що мерсисайдці вже потихеньку можуть святкувати завоювання титулу і націлюватися на друге поспіль підкорення головного клубного євротурніру.

Втім, кубкова система Ліги чемпіонів горазда на сюрпризи і дійти до вирішального протистояння «Ліверпулю» буде дуже непросто. Відзначає можливих суперників і Юрген Клопп. «Ювентус був моїм фаворитом з початку сезону. Але, очевидно, я недостатньо дивлюся італійський футбол. Не можу зрозуміти, чому туринці не випереджають конкурентів в Серії А хоча б на десять очок. У них найгрізніша команда, яку я коли-небудь бачив у своєму житті. «Баварія» також дуже сильна, ПСЖ неймовірний, коли він в хорошій формі, ніколи не можна скидати з рахунків і «Барселону». Не будемо забувати про «Манчестер Сіті», оскільки Ліга чемпіонів стане його головною метою. Я поняття не маю, чи зможемо ми знову виграти Лігу чемпіонів, але ми повинні бути готові до цього», - сказав наставник мерсисайдців.

«Атлетіко» не знайшлося місця у вищевикладеному спічі коуча «Ліверпуля». У Ла Лізі «матрацники» ведуть боротьбу за «бронзові» медалі і поки не радують своїх шанувальників як грою, так і результатами. У новому році команда Дієго Сімеоне здобула лише дві перемоги, а в крайньому турі національної першості зіграла внічию з «Валенсією», двічі ведучи в рахунку по ходу зустрічі. Крім того, мадридський клуб вилетів з Кубка Іспанії, програвши представнику третього за силою дивізіону «Культураль Леонес».

Тому очевидно, що саме «Ліверпуль» є фаворитом не тільки двоматчевого протистояння з «Атлетіко», але і поєдинку в Мадриді. Ситуація для «матрацників» ускладнюється кадровими втратами. Продовжують відновлюватися після пошкодження форварди Дієго Коста і Жоау Феліш, не зможе допомогти партнерам і захисник Кіран Тріпп'єр. Благо, повернулися до загальної групи Мората і Коке, які взяли участь в матчі проти «Валенсії».

Обидва суперники за останні роки напрацювали значну статистику в плей-оф єврокубків. «Ліверпуль» виходив у два останні фінали Ліги чемпіонів і за Юргена Клоппа жодного разу не програвав по сумі двох зустрічей в європейських матчах на вибування. «Атлетіко» ставав фіналістом головного клубного євротурніру в 2014 і 2016 роках (обидва рази «матрацники» програли мадридському «Реалу»), а два сезони тому виграв Лігу Європи.

Відзначимо, що «Атлетіко» в протистояннях з англійськими клубами частіше ставав переможцем, ніж представники Туманного Альбіону. Мадридці обігрували англійців 11 разів при 6-ти поразках, ще 12 зустрічей завершилися внічию. Протистояли «матрацники» і «Ліверпулю». У 2008-му році команди двічі зіграли внічию з однаковим рахунком 1:1 в рамках групового турніру Ліги чемпіонів, а в сезоні 2009/2010 «матрацники» перегородили шлях мерсисайдцям у півфіналі Ліги Європи. Тоді доля путівки у фінал вирішилася в додатковий час матчу на «Енфілді», і успіх гостям приніс результативний удар Дієго Форлана. До слова, у вирішальному протистоянні тієї Ліги Європи «Атлетіко» обіграв «Фулхем», завоювавши трофей.

Орієнтовні склади:

«Атлетіко»: Облак - Аріас, Савич, Феліпе, Врсалько - Коке, Льоренте, Парті, Сауль - Вітоло, Мората.

«Ліверпуль»: Аліссон - Робертсон, Ван Дейк, Гомес, Александер-Арнольд - Окслейд-Чемберлен, Хендерсон, Вейналдум - Мане, Фірміно, Салах.

18 січня, вівторок

«Атлетіко» - «Ліверпуль»
Мадрид. Стадіон «Ванда Метрополітано». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
АТЛЕТІКО - ЛІВЕРПУЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Шимон Марциняк (Польща)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 20:41 19

Лідер киян зацікавив турецький «Бешикташ»

Коментарі