Хуахін. Світоліна виграла перший матч в одиночному розряді

Найкраща українська тенісистка у двох сетах розібралася з Бібіаною Схофс з Нідерландів

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№4 WTA) здобула першу перемогу на турнірі міжнародної серії в Хуахіні.

У стартовому матчі одиночного розряду українка, посіяна під першим номером, у двох сетах обіграла 195-ю ракетку світу Бібіану Схофс з Нідерландів.

Хуахін. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Бібіана Схофс (Нідерланди) - 6:2, 6:4

Світоліна втретє за сезон зіграла з тенісисткою, рейтинг якої був досить низьким. І якщо Бултер і Фетт - потенційні гравці першої сотні і там вже побували, то Схофс ніколи зірок з неба не хапала.

У першому сеті Світоліна зіграла більш зібрано, дуже впевнено обігравши суперницю на класі. У четвертому геймі тенісистка з Нідерландів мала невеликий шанс трохи затягнути партію, але їй це не вдалося, подвійний брейкпоінт не був реалізований. Світоліній вистачило двох брейків, щоб закінчити сет за 30 хвилин.

Але в другій партії українка, мабуть, занадто розслабилася, у неї пропала перша подача, посипалися подвійні помилки і довелося трохи складніше. Схофс вдалося зробити два брейки, на що Світоліной довелося відповідати трьома.

Жодних висновків із матчу робити не потрібно, його треба забути і рухатися далі. Якщо Еліна хоче зберегти четверте місце в рейтингу WTA, то цього тижня їй потрібно виходити в півфінал. У разі виграшу другого матчу, в 1/4 фіналу її чекатиме поєдинок проти восьмої сіяної Нао Хібіно з Японії. Нагадаємо, в квітні збірна України гратиме з японками в рамках плей-оф Кубка Федерації.

У наступному колі Еліна змагатиметься проти Сторм Сандерс (№319 WTA) з Австралії.

Раніше Світоліна програла в матчі парного розряду.

Ще одна українка Катерина Бондаренко вже завершила виступи в одиночному розряді на турнірі в Хуахіні.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 травня 2024, 22:56 3

Сам Жозе Боту не постраждав

Коментарі