Збірна України обіграла Нідерланди в матчі відбору на ОІ-2022

Наша команда фінішувала на 3-му місці в групі

Національна збірна України завершила відбірковий турнір на Олімпіаду-2022. У групі Н перед третім туром були два аутсайдера, які втратили всі шанси на продовження боротьби.

З перших хвилин наша команда пішла вперед. І володіла перевагою впродовж всього матчу. Правда, відкрили рахунок підопічні Сергія Вітера тільки на 16-й хвилині. Буценко та Бабинець вивели на удар Німенко, а той не схибив - 1:0.

На початку другого періоду ця ж трійка організувала другий гол, тільки хокеісти помінялися ролями. Після передачі Німенка Бабинець прострілив на п'ятачок, а Буценко підставив ключку - 2:0. А незабаром наша збірна реалізувала більшість - з пасу Міхнова відзначився Савченко.

Третій період пройшов у нервовій боротьбі. Команди раз по раз грали в меншості, 2 хвилини взагалі провели в форматі «4 на 4». В кінці зустрічі Костиков заробив «2 + 10» штрафу. Але рахунок більше не змінювався.

Збірна України набрала перші очки в групі Н і фінішувала на 3-му рядку. Голландці з «нулем» набраних очок залишилися на останньому місці. Додамо, що найкращим бомбардиром у складі нашої команди став Микита Буценко, який набрав 4 очки за системою «гол + пас» (1 + 3).

Кваліфікація ОІ-2022. Група Н. 3-й тур.

Нідерланди - Україна - 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Шайби: 0:1 - Німенко (Буценко, Бабинець, 15:10); 0:2 - Буценко (Бабинець, Німенко, 22:12); 0:3 - Савченко, в більшості (Міхнов, Толстушко, 30:29).

Нідерланди: Мейердрес, Остервейк (вор.); Веркіль, Кноп, де Хондт, ван дер Схьойт, Стемфер; ван Горп, ван Гестел, Остервельд, Вурм, Маркс; ван дер Воссен, Звартбол, Версхурен, Сміт, Хьотмекерс; ден Едел, Нордеманн, де Бонт.

Україна: Оганджанян, Гордюшин (вор.); Алексюк, Таран, Бабинець, Буценко, Благой; Мережко, Пангелов-Юлдашев, Міхнов, Кривошапкин, Німенко; Толстушко, Александров, Савченко, Гриценко, Ворона; Романенко, Григор'єв, Янішевський, Ромащенко, Костиков.

Арена: «Барис Арена» (Нур-Султан, Казахстан).

Арбітри: Павел Халас (Великобританія), Мирослав Ярец (Білорусь).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 08:10 3

Вирішальна гра для команди Христича

Коментарі