Україна – Іспанія. Прогноз і анонс на матч еліт-раунду кваліфікації ЧС-2020

Нам потрібен подвиг на сербському паркеті

Збірна України невдало стартувала в елітному раунді кваліфікації на чемпіонат світу, програвши Сербії з рахунком 2:5. У настільки короткочасних турнірах кожна осічка загрожує невиправними наслідками, а коли мова йде про прямого конкурента - і поготів. Звичайно, можна говорити про везіння, яке супроводжувало господарів майданчика, і відповідно нефарт підопічних Олександра Косенка. У наші ворота в суботу залітало майже все, в той час як ударам українців не вистачало влучності. Але результат, як то кажуть, на табло.

Тепер «синьо-жовтим» потрібно зробити, по суті, футзальний подвиг: обіграти збірну Іспанії. Чому саме так? Справа навіть не в тому, що нам будуть протистояти семиразові чемпіони Європи і одна з кращих команд світу. Справа в тому, що збірна України ще жодного разу в історії не обігравала «Фурію Роху» (команди провели шістнадцять очних поєдинків). Більш того, українці тільки один раз зуміли не програти титулованим іспанцям. Сталося це в товариському поєдинку, який в 2017-му приймав київський Палац спорту. Тоді суперники провели дві зустрічі, і перша з них завершилася з рахунком 1:1 (у другому матчі Іспанія перемогла - 4:2).

Остання дуель України та Іспанії відбулася два роки тому. У лютому 2018-го іспанці з мінімальним рахунком обіграли «синьо-жовтих» у чвертьфіналі чемпіонату Європи. До слова, в фіналі останньої континентальної першості «Фурія Роха» програла команді Португалії (доля титулу вирішилася в додатковий час). Згадаймо і перше наше «побачення» з грізним суперником. В рамках групового етапу ЧС-1996 українці програли Іспанії з рахунком 1:4, а єдиний гол «синьо-жовтих» забив нинішній наставник збірної України Олександр Косенко. Саме на тому Євро «Фурія Роха» вперше стала кращою командою континенту.

Нещодавно збірна Іспанії пережила зміну поколінь і вже встигла награти кістяк, який здатний боротися за нові звершення. З нинішнього складу іспанців семеро гравців брали участь в Євро-2018. У поточному елітному раунді «Фурія Роха» стартувала з перемоги над збірною Франції з рахунком 3:1. «Трикольорові» до перерви зуміли зберегти інтригу (перший тайм завершився нульовою нічиєю), але в другій половині зустрічі іспанці довели свою перевагу.

Турнірна таблиця нашої групи після першого туру має наступний вигляд:

Що ж, завдання у збірної України, безперечно, надскладне. Але в неділю на майданчику сербського «Спортхоллу» може статися сенсація. У це потрібно вірити, іншого виходу у нас не залишається.

2 лютого, неділя

Україна - Іспанія
Ніш (Сербія). «Спортхолл». 21:30
ТБ-трансляція на телеканалі «XSPORT»
УКРАЇНА - ІСПАНІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітри: Кастілью, Сантуш, Коелью (всі - Португалія)
Прогноз Sport.ua - 4:2
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 22 травня 2024, 08:00 2

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі