Артем ПРИМА: «У цьому році Рупольдинг для мене вдалий»

Український біатлоніст – про виступ на п'ятому етапі Кубка світу

Біатлоніст збірної України Артем Прима прокоментував 11 місце в гонці переслідування на п'ятому етапі Кубка світу в німецькому Рупольдингу.
- Хороша гонка була, вийшло, в принципі, добре відпрацювати і на дистанції, і на вогневому рубежі. Звичайно, можна було б хоча б одним промахом обійтися, і вже була б веселіше картина. Але, тим не менше, і два штрафи - це не так-то й багато для чотирьох рубежів. Добре, що вийшло спрацювати так.
- Юрай Санітра вчора в інтерв'ю говорив, що повністю впевнений в тому, що, не зважаючи на твої проблеми зі стрільбою лежачи в естафеті, в персьюті зі стрільбою лежачи у тебе буде все в порядку. Звідки у нього була така впевненість, може знаєш?
- Він нас тренує, він за нами спостерігає, у нього є якийсь аналіз по кожному спортсмену і Юрай вже дуже добре нас знає.
- Тобто на тренуваннях ти показуєш хороші результати в стрільбі лежачи?
- Ну, так не можна сказати... Це стрільба. Раз - так, на наступний старт може бути зовсім по-іншому. Стрільба - це не так передбачувано, як хотілося б, і вона залежить від погоди і багато чого іншого.
- Ви бігли гонку вже після переслідування жінок. Траса була розбита? І чи багато насипало свіжого снігу?
- Навпаки, траса була сильно закатана. Одна колія заглянцована була і з неї краще було не виходити. Тому що якщо виходиш - потрапиш вже на свіжий сніг і тебе пригальмовує. Але спасибі сервісу за сьогоднішні лижі. Лижі були дуже хороші! Можна було добре підтримувати швидкість провідних спортсменів, триматися в групі і самому десь додавати. Так що спасибі сервісу!
- А, в цілому, етапом в Рупольдингу задоволений?
- Хороший етап. В принципі, раніше я якось не сильно любив Рупольдинг - якось тут швидко треба стріляти і дуже швидкісна траса така... А в цьому році він для мене був досить хороший, вдалий.
Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати
Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Біатлон | 17 травня 2024, 15:14 0

Тарас Лесюк і Юлія Підручна стали сімейною парою

Коментарі